Mail primit de la angajații Petrom

In data de 23.05.2014 un grup alcatuit din aproximativ 100 de angajati ai OMV-PETROM reprezentanti ai Sindicatul Liber şi Independent Petrom Suplac – Marghita-Petromar ,Sindicatul Petroliştilor Drăgăşani,Sindicatul Liber Independent Petrosind Craiova, Sindicatul Liber Petrom Găieşti s-au deplasat la sediul OMV-AUSTRIA si au protestat impotriva noului contract de munca incheiat intre sindicatul lui Liviu Luca si administratia de la Bucuresti a companiei OMV.

In data de 26.05.2014 angajatii platformelor marine din Marea Neagra a OMV-PETROM au intrat in greva japoneza pe timp nelimitat ,nemultumirile fiind legate de acelasi contract de munca si de unele prevederi ale Codului Muncii pe care compania refuza sa le aplice.

Deasemenea s-au facut demersuri la Primul Ministru printr-o scrisoare si catre mass-media pentru a face cunoscute aceste proteste ale salariatilor fata de abuzurile pe care compania OMV le face de ani buni.

Intrebarea mea este : de ce presa si televiziunile din Romania , asa zise independente ( desi au fost informate prin comunicate de sindicatele respective ) refuza ostentativ sa scrie sau sa difuzeze pe posturile TV despre aceste proteste ? Din cauza publicitatii cumparate de OMV-PETROM ? Din cauza influentei liderului penal Liviu Luca ?

PS : Ieri , 28.05.2014 , am avut promisiunea d-lui Moise Guran cu o ora inainte de inceperea emisiunii ( dupa ce ne-a cerut si i-am pus la dispozitie documente oficiale,poze ,etc ) ca va face cunoscut in emisiunea “ Biziday “ protestul nostru . Dar se pare ca cenzura a functionat si la TVR 1…….nu a scos un singur cuvant , desi era documentat “beton”.

Desigur, resursele de subsol ale româniei, nu?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.