Proiect de lege pregătit de statul român, fără nici un fel de discuție cu nimeni.

Art 73^2 (1) In cazul punctelor de conectare la internet puse gratuit la dispozitia publicului de catre persoane juridice, este obligatorie securizarea accesului pe bază de parolă, precum şi asigurarea procedurilor si echipamentelor necesare stocarii pe o perioada de 6 luni a datelor furnizorului de servicii pentru a identifica utilizatorii conectati in aceste puncte. Utilizatorii acestor puncte au obligatia de a-si comunica datele de identificare la accesarea acestor servicii.

Totul în numele antiterorismului și al băncilor.
Dacă la cartele accept înregistrarea, în virtutea faptului că românii sunte demenți și dau 20 de milioane de telefoane false la 112 anual, la internet deja nu mai pot cu atâta contra terorism și nevoie de securitate. De ce căcatul lui Terente ar trebui să aibă McDonalds echipament de stocare a comunicațiilor mele electronice?

Bine, știți ce va însemna asta, în timp, nu?
Pentru că, dacă aveți impresia că libertatea internetului și neutralitatea sa vor rezista, vă înșelați maxim. Guvernele au nevoie de control total asupra www, iar acest control se va întâmpla, fie că vrem, fie că nu, pentru că ORICE guvern, de ORICE coloratură, va dori același lucru.

Urmarea va fi apariția rețelelor underground, o dezvoltare masivă a comunicarii tip TOR, legături peer to peer și, în general, toate opțiunile pe care le au cei ce sunt, într-un fel sau altul, oprimați.

Trăi-vom, vedea-vom.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.