botswana4

Nu poți fi mai trist în viață decât un reprezentant Herbalife. Pur și simplu nu poți, nu ai cum.

Mă gândeam că e posibil ca reprezentanții Amway să îi concureze puternic sau chiar și ăia de la Zepter, cu tingirile lor miraculoase și diverși Aqua Jeebo.

Dar nu, nici măcar nu există competiție. Herbalife câștigă de la distanță. Pentru că, pe cei de mai sus, plătești ca să îi vezi, la conferințele lor despre cum o să devii bogat cumpărând șamponele de mare calitate și vânzându-le rudelor.

Pe când pe Herbaliferi îi vezi zi de zi.
În general, prin mall-uri, au un colț al lor, probabil lângă niște scări rulante. Îi recunoști cu ușurință.

De obicei sunt domni și doamne, dar mai ales doamne, între două vârste, îmbrăcați cu hainele cele bune de pe Valea Castanilor, domnii cu costum care stă pe ei ca pe gard, doamnele cu ultima rochie făcută la croitoreasa cartierului, rochia eventual cu paiete sau măcar din mătase artificială.

Domnii stau lângă stand, zâmbitori și veseli, mândri de faptul că ei consumă Herbalife și au o viață plină, activă și sănătoasă. Doamnele, fiind mai tupeiste, stau pe lângă scările rulante și împart pliante trecătorilor.

– Vă invităm la standul Herbalife, să aflați cum să duceți o viață mai bună.
– Mulțumesc frumos, nu sunt interesat, zici tu, din respect pentru părul ei alb, acoperit de vopsea roșcovană de proastă calitate, cumpărată de la buticul de la parterul blocului și întinsă pe cap de o nepoată care se pricepe. Dacă nu ai avea urma de respect, ai reacționa ca la cerșetori, ai merge mai departe și ți-ai vedea de treabă.

Din păcate, ai greșit. Una din primele lecții cu care sunt învățați cerșetorii și reprezentanții de vânzări este că dacă targetul deschide gura, răspunde și o singură silabă, se sare pe ea, înseamnă că e slabă și maleabilă.

– Să știți că, fără a dori să vă jignesc, chiar ați avea nevoie. Nu e o rușine să fii plinuț, dar, de ce să ne ascundem după degete, oamenii judecă. Uitați-vă la mine, și eu am fost grasă, nu plinuță, ca dumneavoastră și îmi era rușine să ies pe stradă.

Și îmi aruncă un zâmbet Crayola 25, cu proteză de pârțolan.
Mă grăbeam, că aș fi vrut să râd puțin de ea și să îi explic ce înseamnă size profiling și că mă gândesc să dau herbalife în judecată pentru că m-a afectat emoțional discursul ei.

Dar mi-a fost milă de zâmbetul ei tâmp și m-am gândit ce viață de câine au pensionarii din românia.
îȘi am mers mai departe.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.