windows update cu forta

M-am plimbat ieri puțin prin Media Galaxy și Altex, uitându-mă după un laptop Toshiba. Pentru că, într-un final, mulțumită lui Allah, mântuitorul lui Mahomed, care a împărțit Marea Neagră în două la Dardanele, cretinătatea aia de HP a crăpat prin poc. Adică l-am băgat în priză și a pocnit. Nu mai merge și în nici un caz nu o să dau banii pe un alt încărcător, doar ca să îl testez. În curând un video cu Fofo brutalizând HP-ul înainte și-napoi.

Mă uitam prin magazinul real ca să pot vedea fizic ecranele laptopurilor, să am idee de ce o să cumpăr online, desigur. Și am văzut. Două chestii am văzut.

1. Toate, sau aproape toate ecranele, sunt oglindă. Cred că am văzut un Toshiba cu ecran mat, dar la 5000 de lei, îmi depășește puțin bugetul. Nu înțeleg frenezia asta a producătorilor de a face laptopuri cu ecran care nu mai e utilizabil dacă aprinzi lumina. Nu mai zic de stat cu el la soare, că râd și curcile de noi.

2. Toate laptopurile pe care le-am văzut eu în Altex și Media Galaxy aveau preț expus doar cu licența de Windows preinstalată. Lucru care mi se pare oarecum aiurea. Nu m-am informat dacă există la vânzare și aceleași modele, dar fără licență, pentru că nici în Altex, nici în Media Galaxy, nu am văzut vreun vânzător care să aibă disponibilitatea de a se ocupa de clienți, fiind foarte ocupați să rezeme mașinile de spălat și alte obiecte solide din zonă.

Dar mă îndoiesc că cineva s-ar încărca în gestiune altfel, mai ales că încurcăturile pot apărea foarte ușor.

Nu am vreo problemă cu windowsul în sine, dar cum spanac încurajăm dezvoltarea și a altor sisteme de operare, cum încurajăm populația să învețe să utilizeze și altceva, când noi vindem windows, că e pe bani și e mai simplu?

Eu vreau Linux, pot? Sau ca să pun Linux, trebuie să cumpăr Windows, pe care să îl șterg?
Mulțumesc.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.