aici-sunt-banii-dumneavoastra

Sunt împotriva ideii de a taxa orice, haotic, așa cum se întâmplă în românia. De exemplu, sunt împotriva ideii de a taxa autostrăzile actuale, atâta timp cât ele sunt construite din banii de impozite, nu din fonduri private și cât timp plătesc, ca orice român bun, taxa de drum, de 3 ori, o dată pe față și de două ori mascată în prețul benzinei.

Problema vine atunci când tu, ca ordonator de buget, pui aceste taxe conform cheliei proprii. Pentru că, atunci când pui niște taxe, estimezi niște venituri la un buget. Pe baza acelor venituri, execuți un plan bugetar și niște cheltuieli, în general cheltuieli de investiții și de infrastructură. Logic și normal, că de aia ești stat și ești acolo.

De aceea anunțul lui Ponta de ieri, că suspendă taxa de la podul cernavodă în weekend mi se pare ilar și totalmente iresponsabil. E anormal ca, într-un sistem subfinanțat grav, unde există o hemoragie de ieșire monetară spre diverse proiecte cu unic scop de a plăti datorii politice, să suspenzi taxa de pod exact în momentul când veniturile ar fi mai mari. E dubios, e ilogic și sfidează nebunia.

Tot ieri, tot Ponta, a anunțat că suspendă nu știu ce datorii ale unor pensionari care au primit mai mulți bani necuveniți de la stat, din cauza faptului că unii dintre datornici s-au sinucis de frica fiscului.

Pe lângă faptul că e profund haios, fiscul fiind una din instituțiile cele mai pornografice din românia, neavând la dispoziție nici un instrument de recuperare a taxelor și nici un fel de putere, cum e aia să ierți o infracțiune financiară, ca nu cumva infractorul să se sinucidă?

Adică serios, încercați să vă imaginați aceste decizii în contextul unui film cu Louis de Funes. Veți vedea că o să vă vină să râdeți cu gura până la urechi.

Din păcate, Louis de Funes e mort demult, iar filmul îl trăim noi.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.