casa-de-pensii

Astăzi a trebuit să merg la Casa de Pensii, în blocul de unde s-a aruncat Erbașu spre eternitate. De ce?

Simplu. pentru că statul român, în mărinimia sa, consideră că eu, ca părinte secundar, trebuie să dau o declarație PE PROPRIE RĂSPUNDERE, că am/nu am beneficiat de venituri în perioada dinainte de nașterea fiului meu, pentru ca statul să știe dacă am/nuam/vreau/nu vreau să beneficiez de o lună de salariu de ăla maternal/paternal.

Doar că, fiind vorba de statul român, declarația aceea pe proprie răspundere trebuie însoțită de o adeverință de la casa de pensii, pentru că de aceea e pe proprie răspundere, ca să o susții cu o adeverință. Și de aceea e stat, ca eu să obțin de la stat o adeverință ca să o duc tot statului, pentru că statul nu are acces la acele date.

O altă chestie frumoasă este cea prin care ai nevoie întotdeauna de un tipizat. Care tipizat nu se află sub nici o formă la biroul unde trebuie să depui tipizatul. Căutați și dumneavoastră un xerox. ÎN MORȚII MĂ-TII, cu tot cu cratimă, de ce să caut eu un xerox, cu un formular care ar trebui să mi-l oferi tu?

Ah, și încă o chestie. În biroul din foteo sunt 3 pizde. Prima pizdă îți eliberează excelul în care apari cu sumele plătite la stat. Următoarea pizdă îți pune ștampila pe excel. #nojoke. Doar că a doua pizdă ne-a repezit mergeți la colega, eu și scriu, am și sandvișul ăsta în mână, nu am cum să pun ștampila.

Așa că am mai așteptat după o persoană, care avea altă treabă, după care colega a luat ștampila majestuos, a pus-o pe coala de hârtie și și-a făcut munca pentru care este plătită.

Serios, un birou, 3 (TREI) pizde, ca să pună o ștampilă. Acum înțelegeți de ce o ducem atât de bine și de ce avem 4 milioane de salariați bugetari, da?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.