erasmus

Sunt studenta in ERASMUS in germnia si zilele trecute am furat ceva din kaufland -m-au prins. Un prieten mi-a zis ca poti sa iei lucruri din cutii care nu au codul de bare dar cand dupa ce am platit la casa si am dat sa ies un domn m-a escortat intr-o camera si mi-a controlat geanta. Aveam lucrurile in geanta (2 ministiclute de jacobs irish wiskey sub valoare de 6 euro impreuna) . Mi-a facut nu stiu ce hartie -a zis ca imi da ce e mai mic, 100 de euro dar nu aveam sa platesc asa ca a bifat casuta cum ca nu am sa platesc-a venit politia , mi-a luat datele din Romania si de aici din Germania.

Au incercat sa imi explice ceva-nu inteleg germana prea bine- si ce am inteles este ca foaie se duce la judecatoria din oras si voi primi ceva prin posta care sa imi zica ce patesc pe viitor daca mai fac asa ceva, sau ca judecatoria va decide in viitor…cand am inceput sa plang bodyguard-ul a incercat sa imi zica ca nu e nimic periculos, grav etc-cel putin asa am inteles. Nu mai am voie in kaufland 3 luni.. nu stiu ce sa fac, sa sun sa incerc sa aflu daca trebuie sa platesc aia 100 de euro, sa astept sa vad ce primesc prin posta, imi va face ceva dosar penal, vor fi instiintati parinti mei din romania (acasa inca stau cu ai mei) sau/si facultatea sau/si caminul la care sunt aici in Germania?

De aici

Cum e aia? Ce e în cutii fără cod de bare e la liber, pentru studenții eminenți din românia, sub egida Erasmus? Practic, tinerei studente Erasmus, probabil o olimpică de seamă, nu îi e rușine că a furat, îi e rușine că va afla mama, tata, școala. Furatul nu, furatul a fost ok.

Știți ce e aici, nu?
Educația tip vplay. Dacă să vezi filme pe net costă, noi nu avem bani la nivelul americanilor, deci suntem săraci, deci furtul e justificat. De ce să dau eu bani pe o licență de photoshop sau pe windows, când e gratis pe net și știe oricine că prețurile sunt nesimțite?

Cât de trist poate fi? Te aștepți la țigani sau, vorba comentatorului nea_zapada, la maramureșeni, ardeleni și alte naționalități conlocuitoare, dar când citești despre studenți, despre viitorii intelectuali, schimbul de mâine, vârfurile țării, prinse la ciordit ca ultimul gunoi, parcă îți vine să îți faci praf fondul de pensii și să te duci în thailanda.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.