Track-Your-Kids-With-GPS-Technology

Citind chestia asta, am realizat că GPS-ul e o idee foarte bună, în viitor, pentru evitarea accidentelor. Pur și simplu, cu fiecare asigurare, să existe obligativitatea de a avea un GPS care să transmită la firma de asigurări viteza mașinii.

Ai depășit limita de viteză în oraș, la revedere asigurare. Ai făcut accident și aveai peste limita de viteză? La revedere asigurare. Nu ai avea nici o scuză, mașinile să aibă avertizare sonoră și luminoasă la depășirea vitezei limită și cu sta basta.

Pariu că accidentele mortale ar scădea semnificativ?
Da, știu, drepturile omului și alea.
Chestia asta e fix ca problema țigărilor sau a mașinilor de mare putere.

Interzicem fumatul, dar permitem țigările. Taxăm benzina și poluarea și clamăm că vrem un pământ curat, dar permitem fabricarea de autoturisme cu motoare de 900CP. În același timp, interzicem aspiratoarele de 2000 de watti, pentru că acolo e poluarea și consumul.

Deci da, eu aș fi de acord cu o asemenea obligativitate a GPS-ului. Ba chiar și a camerei video în parbriz. Vrei mașină? Ești obligat să folosești o cameră video la deplasare. Punct. Se încheie orice discuție despre cine cum are dreptate, șoferii vor fi mult mai calmi în trafic, violențele vor fi practic inexistente, pentru că nu te mai ține să fi smardoi, știind că ai șansa să fii condamnat la 2 ani, pe baza probei video.

Și nu, terminați cu mitul că videoul din cameră nu e acceptat ca probă. E acceptat, s-au dat și sentințe pe baza acestor înregistrări.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.