scrisoare-pentru-mos-craciun

Nu am avut o copilărie fericită, aș putea spune chiar inversul. Motivele sunt irelevante și, acum, absolut neimportante. Singurul lucru pe care îl regret este că eu nu am avut niciodată în viață parte de magie. Orice fel de magie. Magie reală, magia lui Moș Gerilă, magie pur și simplu. Și pentru că sunt un sceptic prin naștere, și pentru că nimeni nu s-a chinuit să creeze o astfel de lume în jurul copilului ce eram atunci.

Prin urmare, nu am crezut niciodată în Moș Crăciun (pentru cei ce au deschis mai târziu canalul de expulzare din mama proprie, pe vremea copilăriei mele, Moș Crăciun se numea Moș Gerilă, capitalismul se numea comunism, iar succesele clasei muncitoare se măsurau în șuncă cu soia).

Așa că, în seara asta, privind scrisoarea către Moș Crăciun, scrisă de fiica mea de 4 ani și 9 luni, mi-au dat lacrimile și mi s-a făcut dor. Dor de mine, de copilul de atunci, dor de acel moș care pentru mine nu a existat niciodată, dor de lumea ce mi se deschidea, dor de lumea ce mi s-a închis.
Dor.

Și am impresia că Moș Crăciun a citit scrisoarea fetei mele.

Voi i-ați scris scrisoare lui Moș Crăciun?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.