FRANCI

Pentru că a crescut cursul francului elvețian și o grămadă de șmecheri din grădina lui Cesnavicius s-au găsit cu rata la credite hyperinflată. Serios, aș vrea să las să se scurgă o lacrimă.

Dar nu pot, cel puțin nu pot din ochi.
Pentru că întotdeauna, dar întotdeauna ai noștri se simt ei mai șmecheri și mai descurcăreți, priceputi la toate. Putem lua credit în monedă somaleză? Dați aici, că e rată mică.

Și știți care e problema? Că nu e prima oară când se întâmplă asta. Acum vreo 2-3 ani a fost o situație identică cu creșterea ratelor luate în franci elvețieni. Tot ultramărite, tot scandal, tot leșinuri prin fața băncilor.

Cunosc personal oameni, nu un om, mai mulți oameni cărora li s-a oferit schimbarea ratei în euro de către bancă, în urma unor discuții, nu știu dacă cu avocați sau nu. Iar oamenii au refuzat, pentru că, în continuare, mizeria asta cu francii elvețieni li se părea atractivă, ei doar doreau scăderea eurobor, ceva de genul.

Acum, iarăși li se mărește rata. Deci practic li s-a mărit de vreo 3-4 ori față de ce aveau la început. Ce să zic, mi se pare foarte trist. Am înțeles că există demonstrații în fața BNR-ului.

E clar, trebuie să mă duc să cumpăr euro, că situația e albastră.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.