2uid4ph

Mă uitam zilele trecut prin oraș, la magazine, vitrine, kitschuri sau bun gust, păsărici sau doamne și bodyguarzi. Pline, toate magazinele, toate cafenelele, scuarurile, piețele și autobuzele de băieți spătoși și bine hrăniți, care păzesc.

Ca să înțelegeți contextul.
Paznicii ăștia nu au voie să facă absolut nimic, în nici o situație. Cel mult pot să strige săriți, hoții. Prin regulament, nu au voie. Dacă iei bătaie de la cineva, trebuie să sune la 112, dacă sunt infracțiuni violente, iarăși, 112. Ei acolo apără de furturi mărunte sau băbuțe violatoare, atât.

De aceea, posturile astea de paznici de bănci, magazine și alte chestii, în statele cu așa zisă civilizație, sunt ocupate de oameni peste 50 de ani sau de pensionari care vor să își rotunjească veniturile. Pentru că e un job ușor și foarte prost plătit, ca și la noi, de altfel.

No, ați văzut ce haidamaci sunt paznici prin românia? Băiețași care răstoarnă carul cu lemne dintr-un umăr, reazemă agale câte un perete, așteptând cu nerăbdare să treacă orele, zilele și să își ia cei 900 de lei salariu și să meargă acasă, unde să își întrețină familia numeroasă și să pună 3 litri de benzină în BMW.

Știu, știu, pot fi și oameni bolnavi printre ei, care nu pot munci. Sunt convins de asta. Pentru că munca pe șantier, deși e de 10 ori mai bine plătită, e de 100 de ori mai grea. Așa că mai facem o combinație, mai scuipăm o sămânță, când nu e șăful de obiectiv să ne vadă, sigur se vaîntâmpla ceva bine și o să dăm noi acea lovitură. Sau câștigăm la loto.

Între timp, oameni cu reale probleme de sănătate, caută să muncească și nu au unde. Anunțul din poză l-am văzut aseară pe facebook, nu mai știu unde, dar cred că e irelevant cine îl dă, cât timp poate omul acela găsește un serviciu.

Că badigard sigur nu are cum să ajungă.

LE: Am găsit sursa

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.