club bazaar

Aseară am fost la o discuție, inițial în absinteria sixtină, pe covaci. La sugestia unui prieten, desigur, pentru că e foarte mișto la absinterie, visul unei nopți de vară.

O speluncă vai de mama ei, mai exact. Cocoțată la etaj, niște mese cu scaune dezarticulate. Servirea se face la bar și se plătește pe loc. Nu, nu avem bere fără alcool și nici un alt fel de băutură fără alcool. Ceai, dacă vreți. Hai că vi l-am adus acum la masă, dar să știți că servirea e la bar. A, nu, nu puteți sta aici, clienții pot sta eventual pe hol.

Am investit 8 lei într-un ceai, pe care l-am lăsat pe masă, că nu aveai cum să bei așa ceva, în asemenea atmosferă de eleganță, stil și bășini suprarealiste..

După care am plecat mai jos, la Bazaar, unde este drăguț, elegant, chelnerița știe să zâmbească și să vorbească frumos iar prețurile normale, totul așa cum îmi doream.

Se pare că e teribil de greu să găsești, în centrul vechi, o cârciumă unde să poți sta la o masă decentă, pe niște fotolii decente și să bei o cafea. Scaunele trebuie neapărat să fie incomode, servirea să se facă cu sictir maxim, iar prețurile indecent de grotești.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.