Lumea s-a ultragiat cand a vazut screenshotul asta, cu anuntul mortii lui Lascarica. Da, penibil, dar totusi normal. Pentru ca nu poti strange date despre un mare actor decedat in 3 minute si nu poti sa dai o stire doar la modul A decedat Xulescu. E NORMAL, mai ales cand vorbim de internet si de transmiterea informatiei la secunda.

Alte lucruri sunt jenante. Ca oamenii de acolo pastreaza publicat acel articol, dar nu pe prima pagina. Pentru ca, la moartea marelui om, ei sa fie deja indexati de google si sa se bata cu caramida in piept Ati vazut, noi, cei mai tari, cei mai buni, spre noi s-au indreptat oamenii cand au avut nevoie de informatie. Si astfel, in loc sa oferim cea mai proaspata si mai buna informatie, oferim pe cea mai bine indexata, desi poate e o mizerie.

Este bine? Da, desigur, este bine pentru cei care fac asta. Si nu stiu de ce, dar sunt absolut convins ca si celelalte trusturi au exact aceleasi articole, pregatite si publicate din timp, numai ca probabil au administratori de site mai buni.
Este moral? Nu. Din punct de vedere al plajei mele de moralitate, nu, nu este moral. Este dezgustator, aproape de neconceput pentru cineva din afara sistemului.

Dar sa stam stramb si sa judecam drept. Care sunt cele mai bine indexate CMS-uri? Desigur, wordpressurile, nu? Si atunci, daca cei de la ziare, agentii de stiri si restul, nu ar face trucurile astea de trafic, ce am gasi la cautarea A murit X? Pai desigur am gasi pe primul loc un blogatu, un swamp sau un varby, care ar relata cu lux de amanunte moartea celebrului om.

Numai ca noi nu avem bloguri specializate pe stiri si anchete, cum e TMZ. Noi avem doar spameri si copiatori. Am avea stiri la prima mana din bloguri? In nici un caz. Merge vreun blogger pe teren, sa culeaga informatii de pe teren, interviuri de la fata locului sau orice alta atu din arsenalul unui jurnalist? In nici un caz. Am fi mai informati? E clar ca nu.

Asa ca, gandind putin prin aceasta prisma, realizezi ca poate mizeriile pe care le fac trusturile de presa, intr-un final nu sunt chiar asa de mizerabile.

PS: A murit Brad Pitt, intr-un teribil accident de masina.
PS2: Da, am scris Lascarica pentru cunoscatori si pentru a nu lasa imbecilii sa comenteze ca eu de fapt am comentat primul moartea maestrului.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.