plm

O idee mai veche revine în Parlament. Marile magazine să fie închise sâmbătă şi duminică, să dea astfel şanse şi micilor fermieri să vândă fructe şi legume.

Câteva idei.
Care mici fermieri? Piețele sunt pline de țigani, care cumpără din angro, acolo unde de fapt le vând micii fermieri și le revând cu niște prețuri mega umflate, fără nicio bază reală. 16 lei kilogramul de roșii, pe motiv că sunt roșii românești. 50 de lei kilogramul de cârnați semi afumați, din cauză că sunt făcuți, nu-i așa, la Sibiu, ca toate mezelurile ce se vând în piețe.

Pe lângă roșii, castraveți și brânză, lucrurile intrate în argumentația retarzilor ce ne conduc, oamenii cumpără din supermarket și alte lucruri de uz intern. Multe alte lucruri. Pe care în timpul săptămânii nu au timp să le cumpere, deoarece muncesc 14 ore pe zi, ca să poată plăti impozitele lui Ponta și să susțină minunatul aparat bugetar care plimbă 10 hârtii între 40 de oameni. Aparat bugetar care dealtfel este în grevă, nemulțumit de salariile mici.

Astfel vor reuși să supraviețuiască magazinele de proximitate din cartiere. Magazinele de proximitate sunt niște șperțuri nesimțite, care nu fac decât să cumpere de la aceleași supermarketuri pe care guvernanții le vor închise în weekend și să revândă, cu un preț ultra umflat, către consumatorul final. Trebuie o lege care să susțină bișnița de acest fel?

Și nu în ultimul rând, locurile de muncă ce vor dispărea. Dacă supermarketurile vor fi închise 30% din timp, ce credeți că se va întâmpla cu una din turele care lucrează? Vă spun eu. Va fi dată afară. Zeci de mii de locuri de muncă se vor pierde în toată țara. Locuri de muncă nu foarte bine plătite, dar dacă ținem cont că acolo se angajează în primul rând tineri studenți + absolvenți de jurnalism, marketing și SNSPA, veți remarca cu adevărat stupizenia ideii ca mulți oameni să rămână fără un mijloc de subzistență, pentru a îmbogăți bișnițarii și țiganii.

Și totul în numele salvării acelor mici producători care, în majoritatea lor, tot la țigani și angro-uri, pe prețuri de nimic vor vinde. Nu vă lăsați amăgiți de ideea că vor vinde în piețe. Mafia țigănească din piețe e mult prea puternică. Nu se va schimba nimic. Doar că oamenii vor alerga mai mult după cele zilnice, vor rămâne șomeri și cam atât.

Dar ce idee bună…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.