ALCEDO - special 1 iunie

Una din consecințele unei copilării zbuciumate a fost că mintea mea refuză să își amintească lucrurile traumatizante Pur și simplu am uitat unele lucruri pe care nu mi le aduc aminte nici dacă îmi sunt povestite de către co-participanții la acele întâmplă. Bine, uit și acum diverse, dar, nu-i așa, învingem Alzheimerul de timpuriu :mrgreen:

Puținele amintiri clare și vivide din mine sunt cele cu bunicul meu iubit. Unul din puținii oameni de care mi-a fost cu adevărat dor în viață și de care, după atâția ani, încă mi se mai face dor. Deși, într-un mod ciudat, nu reușesc să îmi aduc aminte cu claritate detaliile chipului său. În schimb apare imaginea acelui bunic idealizat, cu barbă și păr alb, vorbind molcom și pus pe șotii.

El săracul știa că sunt oarecum leneș, ca să nu zic lepră, încă de mic. Dar în fiecare vacanță insista să merg cu el la câmp, să cosim/uscăm/strângem fânul. Mi se părea o muncă atât de monotonă și de plictisitoare. Mers în urma combinei, întors fânul să se usuce, venit iarăși, întors din nou, strâns în căpițe, lăsat iarăși, după care urcat în faeton și dus acasă.

Din toată chestia asta îmi plăceau 2 lucruri. Mirosul fânului, dimineața, în acea liniște de vis de la poalele pădurilor din Mitocu-Dragomirnei și întorsul acasă, în faetonul înălțat la vreo 3 metri, plin cu căpițe de fân. Îmi plăcea de muream să stau în vârful căruței și să mân, plin de importanță, caii. Desigur, caii bunicului știau singuri drumul și nici măcar nu mă băgau în seamă.

În rest, trăgeam chiulul masiv, mă alimentam cu cărți și mă ascundeam în pădure sau sub vreo căruță vecină și citeam până simțeam că îmi explodează capul sau până mi se făcea foame.
Ce dor îmi e acum să fac lucrurile acelea. Cu cât drag mi-aș lua bunicul și ne-am duce amândoi, să muncim voinicește, făcând glume pe seama colegilor împiedicați din zonă.
Din păcate, bunicul mai există doar sub forma unei amintiri pe care sper să nu o pierd…

ALCEDO, care împlinește în acest an 25 de ani de la înființare, m-a provocat să scriu o amintire pornind de la această imagine. ALCEDO este o companie ce activează în domeniul distribuției de inputuri pentru agricultură, lucrând, în momentul de față, pentru aproximativ o treime din fermierii de pe piața românească. Astăzi, după un sfert de secol, ALCEDO se bucură să fie cel mai mare distribuitor de produse pentru protecția plantelor și de semințe din România și unul dintre principalii jucători pe piața de distribuție de îngrășăminte.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.