basarabia e romania

Foarte la obiect toata lumea cu Grecia. Grexit în sus, grexit în jos.
Între timp, Moldova și-a anunțat primul pas spre intrarea în incapacitatea de plată. Ministerele au înghețat toate cheltuielile, în afară de cele operaționale. Pentru că, după ce cele mai mari 3 bănci din țară au furat un miliard de euro, nimeni nu le mai împrumută bani, sub nici o formă. Iar liderii corupți ai partidelor de guvernământ refuză să închidă respectivele bănci, sub diverse motive populiste.

Ce face românia în acest caz? V-ați gândi că deja are un plan de ajutor aal fraților noștri moldoveni. Doar zilele trecute ne-am bătut cu pumnii în piept în mari demonstrații care cereau unirea, nu?
Ei bine, dacă ați crede asta, v-ați înșela amarnic. Singura reacție este că domnul Bogdan Aurescu, cunoscut pentru că a cucerit platoul continental de la ruși, le-a recomandat moldovenilor să urmeze cu strictețe directivele UE.

Desigur, aceasta calea de urmat, doar suntem UI-ști și respectăm legile UE. Uitând însă că toate aceste vremelnice orânduiri sociale, precum UE, sunt doar niște pacturi vremelnice. Iar moldovenii vor fi întotdeauna români. Din păcate, nu învățăm de la unguri lecția naționalismului. Ungurii, deși în UE, se țin cu ghearele de tot ce înseamnă ungur în jurul lor. Nu le pasă de directivele nimănui și pun interesul național mai sus de orice altceva.

Între timp, rușii lucrează cu spor în toate raioanele unde au populație majoritar rusă, dau bani, impun lideri pro ruși, adică fac tot ceea ce trebuie ca să atragă lumea de partea lor. Și nu îi poți învinui pe oameni de nimic. Ce să alegi? România gângavă, pierdută în directive UE sau pe cei ce îi ajută fizic, în viața de zi cu zi?

Din păcate, ave, probabil, cea mai slabă generație de lideri politici din ultimele 200 de ani. Și asta se vede și se trăiește.
Zi de zi.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.