stupiditati

Una din cele mai stupide chestii pe care am învățat-o acasă a fost cea cu Intenția contează. Important e că ai vrut să faci, nu contează că nu ți-a reușit. În modul cel mai serios, mizeria asta mi-a afectat viața foarte mult, până când am ajuns la nivelul de maturitate când am realizat că e doar un truism stupid.

Pe același nivel e tâmpenia aia a lui Pierre de COubertain, cu Important e să participi. Adică înțelegi, e bine doară să iei parte la o acțiune, nu contează rezultatul final. Alt truism dureros, care e băgat în capul copiilor fără nici un discernământ, învățându-i că aurea mediocritas este cea mai bună și e bine să fii la mijloc, unde nu excelezi cu nimic, dar contribui la binele comun.

Spun asta auzind dimineață la știri cum că Toma Coconea, vestitul participant la Red Bull X-Wings, a ajuns pe locul 10 în cursă și ce realizare remarcabilă e chestia asta.
Well, nu e nici o realizare, cu atât mai puțin una remarcabilă. Omul este la 100 de kilometri în spatele primului clasat. O sută de kilometri.

Au plecat împreună de la start, au aceleași condiții competitive, nu mai există rahatul ăla cu vai, noi suntem români, nu avem suficiente condiții de pregătire, că altfel am rupe carne goală din ei cu dinții.

Știu, ca de obicei, mândria de a fi român va clocoti în voi și nu veți înțelege cum de nu mă mândresc eu cu un asemenea rezultat fantastic. Ei, uite că nu mă mândresc. Mediocritatea nu e un motiv de mândrie. Nu îl desconsider pe om, nu iau în râs efortul său, care este uriaș, dar de aici până la a-i ridica statuie pentru că e pe locul 10 mai e mult.

Nu vă mai lăsați păcăliți de societatea consumeristă. Încercați să EXCELAȚI în ceea ce faceți. Fie că ești programator, tâmplar sau polizor șef, încearcă să fii cel mai bun. Ridică-ți singur propria statuie, înainte de a ți-o ridica alții.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.