“Băncile sunt absolut de încredere”, a declarat Louka Katseli, preşedintele Asociaţiei Băncilor din Grecia într-o intervenţie pentru postul elen Mega TV invocând garanţia Băncii Centrale Europene. Fostă ministru din partea partidului vechii stângi PASOK, Katseli i-a invitat pe greci să constituie depozite odată ce băncile au redeschis porţile după trei săptămâni de “vacanţă bancară”.
“Hai să ajutăm economia!”, îi încurajează Katseli pe greci si adaugă: “Dacă vă luaţi banii din cufere şi din case – unde oricum nu sunt în siguranţă – şi îi depozitaţi în bănci, aceasta va îmbunătăţi lichiditatea”

Prin urmare, grecii au reacționat, s-au mixturat pe ei de râs și și-au văzut de treabă. Practic, un oficial din cei ce i-au falimentat, unul din cauza cărora au făcut foamea pentru că nu își puteau accesa banii din bănci, le zice că la bancă e în siguranță. Deși unii ar prefera să le fie furați de hoți reali, care chiar au nevoie de bani, nu de hoți cu costume.

Între timp, în grecia e bine…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.