iliescu

Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, precum şi fapta de a promova, în public, idei, concepţii au doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenefobe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi. Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia, a genocidului, a crimelor contra umanităţii şi a crimelor de război, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă“, sunt principalele modificări din lege. Totodată, legea interzice „acordarea numelor persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid, contra umanităţii şi de crime de război unor străzi, bulevarde, scuaruri, pieţe, parcuri sau altor locuri publice sau unor organizaţii“.

Ca de obicei, ai noștri au luat problema în propriile mâini și au pus-o de o lege. Să trecem peste faptul că practic a devenit interzis să vorbești despre lucrurile bune făcute de unii ca Ceaușescu sau Antonescu. Trecem și peste faptul că nimeni nu se gândește, în idioțenia lor, că numele nu sunt unice în această lume și că sunt mai mulți de Ion Iliescu pe lume și, practic, interzici unor oameni din viitor să își vadă numele drept stradă.

Și ajungem la minimizarea evidentă a holocaustului și a altor crime de război. Practic eu, dacă spun că holocaustul nu a fost chiar atât de mare, fac pârnaie. Minimizez într-un mod evident întâmplarea. Nu mai am voie să spun că sârbii nu au făcut crime de război. Fac pușcărie. Practic, nu mai am voie să spun absolut nimic din ceea ce contrazice versiunea oficială a autorităților despre orice eveniment cu asemenea implicații.

Și lumea aplaudă, uite ce lege bună.
Serios?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.