Mă gândeam azi, citindu-l pe Alexandru Negrea, ex-Buddha, actualmente transformat în băiat serios, că în rromânia, pe lângă muuuuuuuuultele cursuri de marketing, piar şi alte aberaţii, pentru că nu ştiu dacă ştiaţi, dar la noi e plin de consultanţi, unde te uiţi pe net, mai găseşti un consultant, nu contează domeniu, chirpici, mortaruri, magazine online, avem consultanţi belea care dau numai cursuri de la 400 de euro în sus de persoană, zic mă gândeam că ar trebui nişte cursuri de critică. Nu, nu de criticat, ooo, la asta suntem buni de tot, subsemnatul e chiar miez în domeniu. Ci cursuri de învăţare a acceptării criticii.

Asta mi-a venit după ce am citit 2 articole.
Primul e scris de Costin şi se referă la un proiect, la momentul respectiv mort. Adică nefuncţional. Costin şi-a dat cu părerea, mai mult sau mai puţin profesionist. Răspunsul?

Corect ar fi fost să dai un telefon sau un mail să întrebi părţile implicate, să ceri o declaraţie înainte de-a te arunca în concluzii total nedocumentate.

Site-ul civika.ro întâmpină de câteva săptămâni (nu luni!) probleme tehnice, însă de la aici şi până la moartea unui proiect e calea unui amatorism jurnalistic pe care refresh.ro şi-l asumă din plin.
———————————————————————————-
Nouă ne-a murit temporar site-ul (se lucrează la remedierea problemelor), însă aflăm cu tristeţe că după logica ta, mai bine să-ţi moară profesionalismul decât site-ul.

Să remarcăm expresiile. Amatorism jurnalistic,concluzii nedocumentate, lipsă de logică. Dar nu e asta totul.

Alt apărător vine şi îl ia la 3 migdale pe un comentator

Bravo Ariel, imi place cum pui problema, chiar daca nici tu nu-ti faci temele inainte sa comentezi.

Deci înainte de a comenta, trebuie să îţi faci temele, ergo eşti un limbric, ce dacă situl nostru are viruşi şi nu merge? Nedocumentatule!
Cum ar fi sunat ca în loc de invectivele de mai sus, să apară un comentariu inteligent, în care să se explice problemele şi viitorul acelui proiect? Frumos, nu? Dar nu se poate să obţinem astfel de rezultate, pentru că proiectul meu e ca mama. Zici ceva de ea, mi se întunecă privirea şi arunc din coarne ca zimbrul carpatin.

Să trecem la partea a 2 a a problemei.
Alexandru Negrea scrie un articol în care critică unul din proiectele lui Costin, o chestie în care Costin cere să i se facă moka un logo, el oferind sincere respecte la schimb.
Răspunsul lui?

Multumesc Alex pentru feedback si ma bucur ca ai inteles esenta. Destul de rar pentru un pro-blogger :-).

Remarcăm ironia fină, cât de direct şi detaşat l-a pus la punct şi la colţ, replica pleznitoare fiind relaxată şi din colţul buzelor.
Un răspuns decent şi corect? Nu avem.
Din păcate, la Costin jignirea şi sentimentul de superioritate devin chiar maladive şi omniprezente.
Uneori e bine să ne amintim de unde venim şi încotro ne ducem, pentru că altfel ajungem în situaţia de a nu mai conta pentru nimeni.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.