A fost odată ca niciodată, că de nu ar fi nu s-ar mai povesti, o țară.
Țara asta era jalnic de săracă, încă din vremuri imemoriale. De-alungul istoriei nu a beneficiat decât de conducători jalnici, de oameni jalnici, până și vacile lor erau jalnic de vaci ce erau.

Țara asta era atât de jalnic de săracă încât nu avea nimic. Profesorii din școlile ei erau neplătiți cu lunile, sau, dacă își luau salariile, ele erau atât de mari încât nici măcar întreținerea nu putea fi plătită din ele.

Medicii din această țară lucrau pe salarii de mizerie, în condiții subumane, cu aparatură veche și scoasă din uz. Spitalele erau de un jeg imens, în care șobolanii mișunau alături de pacienții care nu avuseseră norocul de a muri rapid.

Săracă țară. Amărâtă țară. Țară plină de colbul drumurilor ce străbăteau dintr-un capăt în altul. Pentru că în ea nu existau autostrăzi. Deloc. Ultima mare realizare din acest punct de vedere a fost 34 de kilometri. Făcuți în 5 ani.

Și totuși, această țară are resurse fantastice. Pentru că va achiziționa avioane second hand de la americani, doar pentru 2 miliarde de euro. Asta deși aveau ca ofertă avioane noi, dar din păcate ne-americane, mult mai bune decât avioanele americanilor, scoase din uz acum 20 de ani.

Desigur, jalnicilor populatori ai acelei țări li s-a explicat doct că de fapt vechiturile americane sunt miraculoase, și dacă nu ar fi așa, sigur s-au asigurat de protecția obamezilor pentru totdeauna. 2 miliarde? Un mizilic. Un fleac. O ciuruială.

Și cum nu știau ce denumire să îi dea acelei țari jalnice, au numit-o rromânia.
Locuită de rromâni.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.