Probabil deja știți ultimul sondaj, cel în care rromânii ar vota cu majoritate zdrobitoare instituirea pedepsei cu moartea. Nici măcar nu vreau să îmi răcesc degetele de pomană punând clasica întrebare “dar dacă omul e de fapt nevinovat?”, pentru că în niște minți negre de ură nu ai cum să sădești lumina.

Ce a trecut poate puțin mai neobservat a fost ca vreo 40% din repondenți sunt de acord, țineți-vă bine, cu pedeapsa cu închisoarea pentru cei ce nu achiesează la dreapta și sfânta noastră religie ortodoxă. Da, formularea ar fi că să o vorbească de rău. Dar ce înseamnă să vorbești de rău o religie? Evreii nu cred că Iisus a înviat. Păi asta înseamnă că ai vorbit de rău nobila religie a strămoșilor. Pac, la închisoare. Penticostalii zic că Dumnezeu/Savaoth spanac s-a odihnit în ziua a 6 a. BLASFEMIE! La pârnaie cu ei!

Exemplele pot fi nenumărate, unele mai exagerate, altele realiste.
Problema e una singură. Că această dorință poate ajunge realitate extrem de ușor.
Și atunci îl vom vedea pe marele închizitor Daniel, purtătorul de prescură, împărțind dreptatea. Și totul cu voia conaționalilor noștri.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.