Începând de aseară mă uit pe magazinuldecase, anuntulro si anuntulaz după casă sau apartament de închiriat.
Ce predomină în marea majoritate a anunțurilor?

BIBLIOTECA frate! Vestita bibliotecă, lejer cumpărabilă din piață de la Obor, cu o mulțime de ușițe, vitrinuțe, loc de televizor, eventual câteva mileuri de macrame, de un desăvârșit bun gust.

Urăsc bibliotecile. Intens, cu neostoită patimă. După ce că apartamentele de bloc din rromânia sunt niște chichinețe de 50-60 de metri pătrați, tu, ca mândru proprietar, vii și trântești în living (pardon, sufragerie) ditamai animalul, cât mai mare, dacă se poate, din lemn cât mai masiv, care practic ți-a luat 1/3 din suprafața livingului. După care, vis-a-vis, mai pui și o canapea elegantă, de preferință recamier, 2 fotolii belea, luate de la băieții din spate de la Obor și gata, ai umplut casa de eleganță rasată.

În altă ordine de idei, la cererea publicului, pun linkurile care m-au distrat cel mai tare în căutările mele. Din păcate nu mai reușesc să dau de anunțul unui băiat, care închiria în berceni 2 camere mobilate clasic ( adică mobilă clasică, de pe vremea lui Stalin, cu lustră de aia cu sticla galbenă de vreme), cu doar 730E lunar, desigur, puțin negociabil.

  1. Începem cu super ofertă apartament lux. Aici m-a cucerit definitiv perdeluța de la intrarea în bucătărie, plosca tradițională din debara și săgeata către paznicul non stop.
  2. Următorul domn e posesor de apartament mobilat complet în Băneasa. Problema e că mobila sa din sufragerie e un set de rattan, cumpărat de la Praktiker sau Bricostore cu cca 500 de lei, dacă mai știu eu prețurile. Steagul rromâniei de pe minunata masă de rattan m-a făcut să mă umezesc de plăcere și era cât pe ce să îl caut pe domnul proprietar Adrian Vochin, proprietarul, dar m-am gândit că poate e rudă cu ziaristul sportiv. Nu îmi plac ziariștii.

  3. Acest apartament din dristor are marea calitate că posedă interfon și telefon INTERNAȚIONAL (deci da, ați reținut că are telefon internațional, da?) și este și confort LUX: Singura sa problemă e că la confort LUX, nu e mobilat, ci e o sală goală. Confort LUX relativ la ce? Are parchetul moale? Poți folosi aragazul ca fotoliu? Mă mai gândesc.
  4. Și încă un apartament de lux, prin Grivița. Vă rog să remarcați tamburelul luxos de lângă masa luxoasă, ce susține un uber televizor luxos. Priviți luxosul covor ce imită blana, luat de la IKEA cu 200 de lei. Și dacă încă nu v-ați săturat de atâta lux, uitați-vă și la luxoasa masă de bucătărie, ce susține un luxos sandwich-maker, având ca fundal luxosul frigider indesit, de 620 de lei, luat probabil de la Domo. Lux, nu?
  5. L-am lăsat la final pe domnul din comuna Tunari, care oferă spre închiriere 2 camere în vilă. Frumos, deși destul de scump, 300 de euro ca să stai în țigănie în Tunari. Ce m-a făcut să ador acest anunț a fost că omul îmi oferă, în marea sa mărinimie ACCES LA LIVING. Deci da?? Pe lângă faptul că am voie să închiriez 2 dormitoare, am voie chiar să trec prin living, la o adică mai repede așa, dar totuși, am acces, nu?
Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.