În general oamenii detestă agenții imobiliari și încearcă să îi șunteze prin orice mijloace. Lucru absolut corect, având în vedere că respectivul agent, în momentul de față, nu face decât să ia niște anunțuri de pe internet sau din ziar și să se deplaseze la locuință pentru vizionare. În nici un caz nu face ceea ce face un agent din US de exemplu, care te reprezintă complet, îți reprezintă interesele, caută cel mai bun preț pentru tine, etc. Acolo da, omul își merită comisionul.

Și totuși. Un mare totuși.
De când caut casă, mă uit și pe unele situri, unde proprietarii nu intră în contact deloc cu agenții imobiliari. Situri unde proprietarul vine, trântește 2 poze, eventual o descriere analfabetă și prețul.

Te ia durerea de cap sau te ia durerea de burtă. Pe siturile de genul acesta se vede că oamenii nu au nici cea mai vagă idee despre prețurile pieței, despre costuri, despre nimic.

Apartament în Berceni, 2 camere, 800 de euro. Fix în același cartier, apartament tot de 2 camere, poate chiar mai frumos mobilat, 280 de euro. Apartament primăverii 3000 Euro. Apartament primăverii, 650 de euro. Unirea, 900 de euro, unirea 450 de euro. Cel puțin ăsta din Unirea era uber haios, pentru că erau în același bloc, ceva gen asmita gardens parca. Apartamentul de la etajul 2 era 450, cel de la 11, tot 2 camere, cam aceleași amenajări, 950. Păi dacă proprietarul de atâta are nevoie? Că rata aia nu se plătește singură. Iar ăla cu 450 oferea și loc de parcare. La celălat era trecut Parcare: Publică :mrgreen:

Da, e funny și râdem cu elan. Dar rămâne haoticismul și lipsa totală de cunoștințe elementare a celor ce închiriază. Probabil sunt toți în situația celui care comenta zilele trecute, că el iubește gresia cesarom din baia lui, chiar dacă e veche, că a cărat-o singur pe scări.
Oamenilor, piața imobiliară e un business. Adică trebuie să scoți bani oferind servicii. Dacă tu te gândești că gresia de la mama e valoare sentimentală pentru tine, durându-te în pix de cel care practic îți dă o căciulă de bani, vei avea surpriza că nu ai cui să închiriezi. Și rămâi cu gresia de la mama.

De aceea, chiar și acum, e bun un agent imobiliar. Măcar poate să îi explice țugulanului închiriator care e marja de prețuri, în zona lui. Și că perdeluțele de deasupra ușii de la bucătărie nu intră în categoria lux. Și că proprietarul nu are voie să intre peste chiriaș când vrea mușchiul lui, să verifice el dacă e curățenie în apartamentul amintire de la mama, cu gresie cesarom galbenă.

PS: No offence pentru băiatul cu gresia cesarom, era doar un exemplu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.