A fost mişto, ne-am îmbătat, în stilul clasic, tot la piscină etc, ştiţi scenariul. Desigur, suntem toţi nişte fomişti, care mai mâncăm o şaorma când ne mai cheamă unul şi altul.

Legat strict despre Internet Explorer 8.

Chiar dacă noi, utilizatorii de Chrome, Firefox, Opera (eu), am crede că e mort, el de fapt deţine aproape 60% din piaţa browserelor. Şi chiar e în creştere.

Şi pe bune, dacă ar exista versiune de Mac, aş încerca-o. Pentru că m-am săturat pââââââââână peste cap de Firefox, care din acel browser micuţ şi drăgălaş, care avea adonuri grămadă şi era foarte util, s-a transformat într-o mizerierie de 18MB, care se deschide în 5 minute şi mănâncă 4GB de memorie dacă îl las de capul său. Chrome dă erori grămadă în panoul de admin de la blog. Acum testez Opera, care merge brici, dar nu are adonuri, lucru care îl descalifică monumental, eu având nevoie măcar de ceva care să îmi măsoare pixelii de pe ecran.

Am înţeles că IE9 va fi o mega şmecherie. Chiar sunt curios. Pentru că pe mine mă deranjează multe lucruri la actualul IE, pornind de la faptul că atunci când îl deschid mă obligă să mă duc pe site la microsoft, după care mă pune să setez tot felul de mizerii care nu mă interesează şi terminând cu afişarea defectuoasă a diferitor situri, pentru că nu suportă diverse css-uri.

Cred că Microsoft suferă de o gravă problemă de PR, la nivel mondial.
De ce spun asta. La discuţii a fost evidenţiată capacitatea principalilor rivali, Google şi Apple, de a crea fani, mactarzi şi gogi. Oameni care sunt capabili să îşi dea viaţa pentru firma de care s-au ataşat, sau să îţi dea una în cap dacă nu eşti de părere că google chrome e cel mai bun browser.

Pe de altă parte, microsoft reuşeşte să strângă exact inversul mactarzilor, haterii. Cei ce urăsc microsoft ca principiu de funcţionare, fără să aibă o idee definită. Ei urăsc microsoftul, îl urăsc pe Gates şi în principiu, urăsc tot ce ţine de companie. Arătând asta pe toate canalele şi participând activ la orice discuţie, gata să înjure din suflet tot ce reprezintă Micro$oft.

De ce google şi apple au fani? Pentru că au ştiut să se poziţioneze de la început ca inamici M$, oameni cu suflet mare, care se luptă cu corporaţia gigant care doreşte să acapareze totul şi să impună legea lor. Între timp, Apple au devenit, din punctul ăsta de vedere, mult mai periculoşi, intruziunea lor în viaţa personală a celor ce le folosesc produsele fiind de notorietate. Nu mai vorbim de gigantul numit google, cel ce preia fără voie datele wi-fi ale utilizatorilor de internet sau le şterg softurile din telefoane, tot fără aceeaşi voie.

Ce face Microsoft? Nimic. În loc să ia atitudine, să se poziţioneze ca un posibil apărător al utilizatorului de internet împotriva celorlalţi giganţi de pe piaţă, M$ priveşte calm şi nu face nimic. A, ba nu, din când în când, când se enervează Frank Shaw, şeful piariştilor, mai dau câte un comunicat, în care se laudă cu cantitatea de bani ce le intră în buzunare, o laudă stupidă de fapt, care nu face decât să îndepărteze şi alţi oameni. Da, simbolul $ din Micro$oft nu e întâmplător.

Concluzia? Rămâne cum am stabilit. Da, probabil Internet Explorer e un browser bun, poate mai bun decât multe, cert mai bun decât fireflocs. Dar e un browser împachetat prost, cerând tot felul de setări care te scot din sărite, livrat prost, cu un PR aproape inexistent şi cu o atitudine slabă faţă de end user. Şi aici vorbesc despre unul din subiectele de la #ie8delta, când s-a subliniat faptul că update-ul de IE8 este băgat în updaturile de securitate windows, fără să se anunţe nimic, fără se facă nici cel mai micuţ tam tam. Păi când firefox face un update, adică rezolvă un bug, vuieşte tot internetul, uite dragă, ce tari sunt băieţii.

Aşa că, dragă şi simpatică doamna Paula Apreutesei, nu cred că Frank X. Shaw e genial. Dimpotrivă, cred că e una din pietrele care trag în jos firma unde piarează :mrgreen:

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.