La noi în sat oraș, majoritatea locuitorilor sunt prima generație după vacă, iar majoritatea se cacă în curte, suntem mai rari cei ce ne permitem luxul unei fose septice.

Prin urmare, sunt absolut normale, de exemplu, căruțele de țigani care merg pe 3 benzi pe singura șosea care, măsurată, ar putea avea 3 benzi, mai înghesuite.

Pentru că e un oraș care abundă de țigani, populația minoritară de români a împrumutate, de voie, de nevoie, și obiceiurile țiganilor. De aceea, ideea de trecere de pietoni nu există în pantelimon. Oamenii circulă așa cum au învățat de la moșii și strămoșii lor, prin mijlocul străzii. Dacă îndrăznești să îi claxonezi și nu te miști repede, ai șansa de a primi o piatră în parbriz, pentru că ai îndrăznit să deranjezi omul, sau țiganul, din reveria sa.

Iar sensul giratoriu din mijlocul satului e de mare angajament. Pentru că nimeni nu îl ia în seamă. Țigănci cu copii, gravide, militari în termen, căruțuri cu bebluși împinse d umătoare, totul trece prin mijlocul său. Dacă ai ghinionul să crezi că regulile de circulație se aplică pe acolo, ai șansa să iei bătaia vieții tale, pentru că ai călcat un pantelimonez la promenadă.

Și da, câinele ăsta filmat de mine azi e mult mai civilizat decât toți cetățenii pantelimonezi originali. Încă nu ne calculăm și noi, cei care de fapt suntem din bucurești și probabil singurii care plătim impozite în groapa asta de gunoi.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.