Când m-am mutat aici, se băteau furnizorii de internet între ei, care să mă refuze primul de la instalare. Serios, eram disperat, mă gândeam că am reușit să mă mut în fundul lumii, unde voi da minim 100Euro lunar doar ca să am internet pe mobil, lucru cu care m-aș fi înșelat, pentru că, practic, într-o săptămână, până mi-a venit mie netul, am cheltuit 40 de euro numai pe internet pe mobil.

Da, singurii care au zis sigur că da, venim, au fost cei de la UPC. Și au venit, marți am vorbit cu agentul de vânzări, miercuri erau la mine la poartă. Bine, a fost o fază foarte amuzantă, eu locuind într-un duplex, iar doamna vecina, soția italianului ce locatează temporar locația de lângă mine pur și simplu s-a încuiat în casă și nu a vrut să deschidă ușa. Iar cablul nu mergea tras decât prin curtea lor. Norocul meu a fost că atunci a venit un angajat de-al italianului și a fost obligată să iasă. Dar vai, cum, ați bătut și nu v-am auzit? Doamne, ce ciudat, eram chiar în living, trebuia să bateți mai tare. Noi bătusem practic la ușă și la toate geamurile, inclusiv cu o pietricică, dar na, aparențele trebuie salvate.

Prin urmare, de 6 luni am internet și cablu de la UPC. Cablul TV vine cu card CI, chestie foarte, foarte misto, se baga in spatele tv-ului si nu mai ai probleme cu top tv, 2 telecomenzi, setări separate și altele.

Iar internetul, ceea ce mă interesează pe mine, nu a căzut niciodată, deși sunt practic, în fundul lumii, am trecut prin furtuni tropicale, ploi diluviene, mi-a căzut curentul de am trecut pe genrator, dar internetul a mers tot timpul. PLUS am download din librăriile de specialitate cu 9-10 MBps fără să mă doară capul și asta pe wireless, de pe un modem cu cablu CATV înfipt în…spate.

E o schimbare mare, dacă stau să îmi aduc aminte de vremurile de acum 5-6 ani, când aveam UPC și descărcam cu 25 kbps, pentru că cineva s-a gândit că ar fi frumos să îmi filtreze downloadul. Sau îmi pica internetul 2-3 zile, până se decideau domnii de la reparații să vină pe teren și să schimbe siguranța arsă sau mai știu eu ce probleme minore apăreau. UPC-ul a evoluat frumos față de anii trecuți.

De ce scriu asta?

România pe harta digitală a Europei: UPC stabileşte un nou record prin lansarea Internetului cu viteză de până la 200 Mbps.

București, 28 august 2013 – Evoluţia Internetului în ultimii 5 ani în România a arătat nu doar creşteri semnificative la nivelul numărului de utilizatori, cât mai ales o transformare a modului de utilizare. Varietatea şi multitudinea de activităţi pe care românii le desfăşoară astăzi online necesită viteze din ce în ce mai mari de download. După ce, în 2011, UPC a lansat cel mai rapid Internet din România – Fiber Power 120 Mbps – iar un an mai târziu a lansat viteze de 150 Mbps, compania anunță un nou record prin lansarea vitezei de 200 Mbps. În prima fază, cel mai rapid serviciu de Internet, Fiber Power 200 Mbps, va fi disponibil în 9 oraşe (București, Bacău, Cluj-Napoca, Constanța, Galați, Iași, Ploiești, Timișoara și Sibiu), care acoperă peste 60% din zona în care UPC oferă servicii de Internet. Prin lansarea celei mai mari viteze de Internet din România – Fiber Power 200 Mbps – UPC poziţionează ţara noastră nu numai în topul european al vitezelor maxime de download, ci și în cel al gradului de acoperire a conexiunilor de peste 100 Mbps. Conform celui mai recent studiu al Comisiei Europene la Internet fix cu o viteză de peste 100 Mbps, media națională (de 3,1%) fiind de 3 ori mai mare decât cea europeană (1%). Baza de clienţi UPC care beneficiază de conexiuni cu viteze de peste 100 Mbps a înregistrat în perioada iulie 2012 – iulie 2013 o creștere de 230%, numărul acestor clienţi ajungând să reprezinte peste un sfert din totalul clienților de Internet ai companiei.
La începutul lunii iulie 2013, UPC avea un număr total de aproximativ 340.000 de clienți de Internet.

Fiber Power de 200 Mbps. Sună destul de periculos. Există posibilitatea ca unele HDD-uri de model mai vechi să cedeze.
În cazul în care sunteți speriați, testați-vă viteza voastră de internet, versus viteza de la Fiber Power 200, în bannerul de sus din sidebar.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.