După ce am scris săptămâna trecută articolul în care spuneam că mi-e dor de grecia, cred că au fost vreo 10 comentarii care îmi atrăgeau atenția că unele poze sunt din Maldive.
Știu, anul ăsta nu o să plec nicăieri, sunt mai mult ca sigur. Dar asta nu mă împiedică să visez. Așa că am căutat să văd și niște oferte Maldive, pentru că e bine să îți mai deschizi puțin aria de interes.

Asta vine și în întâmpinarea întrebării grăsunului de Dorin Lazăr, care se lamentează pe Facebook

Vreau să merg în Septembrie în ceva țări calde. Credeți că are sens să-mi bat capul cu o agenție de turism, sau să-mi fac eu booking-ul individual?

Păi să facem un mic calcul.

Hotel Sun Island Resort & Spa – 4* din Atolul Ari / Maldive. Ofertă luată prin agenția de turism Travel Matters, 1.305 Euro/persoană, plecare în luna Octombrie, sejur de 7 nopți, demipensiune (Mic Dejun + Cină), zbor inclus din Frankfurt sau Munchen, asistență turistică în limba engleză.

După care, căutăm pe booking.com același hotel, aceeași perioadă, aceeași cameră. 742 lire, adică 932 de euro pe cameră. La asta se mai adaugă taxe de 8% + 10% taxă de serviciu + 8 dolari pentru nustiuce. DOAR CU MIC DEJUN. Din ce m-am informat, o cin[ la un restaurant maldivian poate ajunge la vreo 100 de euro.

Booking.Com-Tarif

Iar transportul, în aceleași condiții și cu aceeași companie aeriană, costă nici mai mult, nici mai puțin decât 1469 de euro. De persoană.

transport maldive

Da, poate că în unele condiții rentează să îți faci rezervări cu bookingcom. Eu personal, dacă aș vrea să merg să mă lăfăi în Maldive, nu aș face asta în nici un caz. Pentru că ai impresia că vei câștiga dintr-o parte, iar din alta, vei fi ars, ca peste tot în turism, cu tot felul de taxe și, în loc să mă lăfăi ca un belfer, o să stau stresat, să văd cu ce mă mai încarcă la plată hotelul.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.