Mai scriu repede un post, ca cine stie cand mai ajung la un internet.
Orlando scrie ca au lansat un motor de cautare pentru rromania, okidoki.ro. Desigur, exista niste exagerari in anuntul de lansare, ca vor sa faca si sa dreaga in 6 luni si alte chestii. Lucruri dealtfel normale, avand in vedere ca daca nu ma laud eu, cine naiba sa ma laude.

Tot poporul internetician, fara exceptie, s-a trezit expert in search, brusc. A, search si design. Ca e prost, ca nu a indexat deja toate paginile din romania, ca nu are cum sa fie concurent cu google, ca designul suge grav, ca albastrul ala mergea mai putin albastru, ca de ce scrie ok idoki si alte intrebari.

Expertilor internationali care va aflati, cei care va recunoasteti sigur in aceste randuri, ia spuneti voi cand ati gasit ceva relevant pentru cautarile voastre, dand search pe google?
Oare voi nu observati ca relevanta reala a google in cautari tinde spre zero? Ce ofera cautarea bussines, de exemplu? Numai aiureli, bloguri de spam, rezultate de o relevanta stralucita.

Cu ce ma ajuta chestia asta in cautarea mea? Cu nimic. De ce se intampla asta? Pentru ca tot retardul rroman a aflat cu se spameaza un motor de cautare, baga 2 bolduri in titlu si 3 repetitii in post si gata e relevant pe google la cautarea bussines. Desi el probabil scrie despre Angelina Jolie.

Si atunci, nu ar fi oarecum interesant un motor de cautare strict romanesc, care sa aiba un cu totul alt tip de algoritmi de indexare, in asa fel incat nu orice idiot sa apara pe prima pagina doar pentru ca stie sa pun bold in post? Nu ar fi un aer de prospetime sa vezi ca poti afla ceva cu adevarat oportun dintr-o cautare?

Dar nu, noi injuram. Noi suntem romani si stim sa ingropam orice chiar inainte de a scoate capul.

PS: NU, acesta nu este un post platit. Este doar o revolta de mic utilizator.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.