Acum câteva luni aud o istorioară de la un amic. Omul se pregătea să iasă din casă dimineaţa şi-şi surprinde copilul îndesând ceva în ghiozdan. “Ce ai acolo?”, îl întreabă. “Un ciocan”, răspunde ăla micu’, “că m-a supărat Gigel şi vreau să-i trag una în cap”. Amicul, siderat, îl ia cu binişorul pe puşti: “Cum să faci aşa ceva, nu-ţi dai seama că o să-l doară?”. Juniorul, calm, replică: “Nuuuu, nici vorbă, o să se facă afiş şi apoi o să-l trag eu de păr să-şi revină. Am văzut la televizor, la desene animate”.

Cam asta le daţi copiilor voştri când îi părăsiţi în faţa televizorului: idei trăznite. Că să nu mai spun că majoritatea programelor pentru copii sunt imbecile, scornite parcă de nişte minţi îmbâcsite. Aşa că nu pot decât să aplaud iniţiativa celor de la povesteadeseara.tv: o poveste pe seară, citită de Viorel Copolovici în fiecare zi, la aceeaşi oră, fie weekend, fie ziua marinei, fie măreaţa zi a alegerilor prezidenţiale.

Veţi auzi poveşti din folclorul românesc sau al altor popoare, cât şi povestiri culte. Şi dacă vreţi să audiaţi ceva anume, scrieţi-le oamenilor de la povesteadeseara.tv şi rugaţi-i să vă citească basmul preferat. Sau dacă aţi scris o poveste şi vreţi s-o audă cât mai multă lume, trimiteţi-le-o şi o veţi vedea pe site cât de curând.

Azi avem “Ursul păcălit de vulpe”, mâine ne vom delecta cu “Povestea unui om leneş” iar poimâine cu “Punguţa cu doi bani”. Enjoy!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.