Știți ce s-a întâmplat cu prețul pâinii, atunci câd s-a redus TVA-ul la pâine? Ați ghicit, nimic, s-a mărit profitul patronilor. Pe vremea aceea cumpăram un singur fel de pâine, Savoia lui Meningicopski (nu mă întrebație de ce). Au scăzut prețul cu vreo 20 de bani cam 3 săptămâni, după care au revenit la realitate.

Acum s-a redus TVA-ul la turism.
Știți ce s-a întâmplat cu prețurile din turism? Ați ghicit, nimic.

Taxa pe Valoare Adăugată a scăzut în turism de o săptămână, însă nu și prețurile. Patronii susţin că încep să-şi mai recupereze din pierderi.

Ca să înțelegeți pierderile grozave pe care le au patronii români din turism, hai să ne uităm la 2 hoteluri de 4 stele, 2 persoane, o camera, de la 1 februarie.

Unul situat în Brașov, ofertă Last Minute, adică grozavă!

Iar celălalt situat în mica stațiune Innsbruck, din Austria.

Booking.com  hoteluri de 4 stele înAlpii Austrieci. Rezervaţi vă camera acum

Asta așa, ca să înțelegem exact de ce și unde sunt acele monstruoase pierderi din turism. Știți cum e, nu? Ai ocupare 100%, declari 60%, împrumuți firma în nume personal ca să susții ocuparea, după care firma îi returnează împrumutul. Iată pierderea.

Desigur, ne referim la micii deținători de pensiuni care își recuperează pierderile săptămână de săptămână, pe o vale a Prahovei blocată în fiecare weekend de turiștii care de fapt nu sunt prezenți…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.