Un prieten de-al meu imi povestea recent despre o initiativa care, daca arfi pusa in aplicare, ar cerne cu siguranta grosul soferilor care si-au luat carnetul la fara frecventa sau care conduc prost si provoaca accidente.

Este vorba de reexaminarea obligatorie la 5 ani a posesorilor de carnete de conducere. Nu, nu trebuie sa mai faci o data scoala, ar insemna multi bani in plus, ci sa mai dai o data examenul ca sa poti conduce. Si cred ca merita sa analizam cu seriozitate ideea asta.

Adica daca s-ar da cumva o lege, inteleg ca a fost asa ceva in Ungaria, cand toti soferii au fost reexaminati, am avea ceva surprize. In orase se petrec zeci de mii de accidente usoare anual, in general pentru ca ingrijorator de multi de soferi conduc execrabil. Mai mult, dupa 5 ani, si asta se poate verifica usor daca ii intrebam pe patronii de scoli de soferi, conducatorii auto uita foarte multe lucruri.

La propunerea prietenului meu, eu as mai adauga reintroducerea poligonului in cadrul examinarii, ba chiar si reexaminarea anuala a soferului, dupa implinirea varstei de 60 de ani.
Ceva trebuie făcut, e mult prea plin de șoferițe pe dinafară și zmei cu permis de Argeș.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.