normal_34-Nica-Leon

Judecatorii Curtii Constitutionale (CCR) au stabilit, joi, ca articolul de lege care stabileste numarul minim de membri fondatori care trebuie sa fie prezenti pe lista cu semnaturile de sustinere pentru inregistrarea unui partid politic este neconstitutional.

Am scris aici despre asta. Și, într-un final, s-a întâmplat. Mizeria asta, care îngrădește dreptul cetățeanului la liberă asociere a fost scoasă din Constituție. Practic, de astăzi, oricine dorește să își facă partid, poate merge să își facă, fără nici o opreliște, dacă îndeplinește condițiile legale.

Și așa e bine și normal. Uitați unde ne-a adus această lege. O clasă politică mizerabilă și indezirabilă, aceiași oameni care se rotesc an de an în aceleași posturi, în aceleași funcții, furând transpartinic, formând bisericuțe și găști mafiote care nu pot fi sparte de nici un fel de alegeri, libere sau mai puțin libere și nelăsând nici o șansă, nimănui, de a accede în acest cerc.

Fiți liniștiți, vor mai trece ani până când lucrurile se vor așeza. Dar acum, spre deosebire de anii 90, există internetul. Capacitarea oamenilor în jurul unei idei se face mult mai ușor și mai simplu, iar cine este cu adevărat bun, cine este cu adevărat în stare să strângă masele în jurul unei idei, va reuși să o facă și astfel să acceadă la putere.

Întotdeauna ni se trântește în față că avem clasa politică pe care o merităm. Nu, nu e adevărat. Avem clasa politică impusă de Antonie Iorgovan, Ion Iliescu și toți ceilalți artizani ai democrației originale în care ne scăldăm de 25 de ani. Acea clasă politică a fost gândită de atunci și, tot de atunci, avem doar o comunistă rotație a cadrelor, pe diverse posturi, de la SRI până la guvern.

Așa că da, săvină 1000 de partide. Sunt de acord.
Cel mai bun se va distila singur din borhotul originar.

Foto

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.