darul-lui-dumnezeu

Acum nuștiucâți ani, când locuiam în frumoasa metropolă legumicolă Constanța, aveam un mic leasing auto, făcut cu un prieten. Nimic important, 8000 de euro pentru o janghină de mașină, cumpărată împreună, să ducem zarzavat în piață, sau cabluri la întins rețele, în funcție de ocupație.

Și în acel an fatidic s-a trezit euro să crească de la 3.00 la 3.60 peste noapte. După care s-a făcut 4 lei, după care ce e acum. Problema mea a fost că leasingul meu era în euro. Și dintr-o dată m-am trezit că am de dat la bancă o gălăgie de bani ân plus, doar pentru că domnul Isărescu a dorit să ajute exporturile românești.

ȘI ȘTIȚI CE AM FĂCUT??

Absolut nimic. Mi-am văzut de treabă, mi-am asumat acțiunile mele, făcute de mine, cu mâna și semnătura mea, și am mers mai departe.

Întrebat de ce a luat un credit în franci elvețieni, Cătălin Voivozeanu, unul dintre inițiatorii Grupului clienților cu credite în CHF de pe Facebook a zis: “Nu a fost o opțiune, a fost obligație. Eu aveam nevoie de o sumă de bani, iar singurul credit la care mă puteam califica era în franci elvețieni. Repet: am fost obligat. În afară de asta, nu m-am dus cu pistolul să trag cu pușca în bancă să spun: dați-mi credit. Ține și de responsabilitatea bancară. Cum de mi-au dat ei un asemenea credit?

Cătălin Voivozeanu, ești un idiot. Nimeni nu ți-a pus ȚIE pistolul la tâmplă să te duci să iei credit ca să îți iei casă, FIX ATUNCI. Nimeni nu te-a târât cu sila în sediul băncii. Te-ai dus singur și singur ai cerut să ți se dea, pentru că tu vrei FIX atunci și neapărat casa aia, că doar ai un statut social. Dar acum ai vrea să îți plătim noi casa, Cătălin Voivozeanu, pentru că tu ai fost un alt mic imbecil, dornic de credite pe vârf de bulă, când și femeia de serviciu de la mine de la fabrică știa că prețurile sunt umflate și că totul stă să cadă.

Iar pentru cine are dubii că datoriile lui Cătălin VOivozeanu vor fi plătite de noi atunci când el cere ca băncile să înghețe cursul CHF, să știți că și banca, la rândul ei, trebuie să cumpere CHF, când ai credite în respectiva monedă. Prin urmare, diferența dintre cursul real și cel plătit de șmecherii cu CHF va fi transferată în alte 20 de comisioane pentru fraierii care folosesc băncile în mod normal. Adică noi.

Oameni buni, vorba regretatului Ștefan Bănică Junior, toți greșim în viață. Mai pierdem bani, mai luăm o gonoree sau ne înșală amanta. Diferența dintre noi și voi este că noi ne asumăm greșelile și mergem mai departe.

Voi ați vrea ca alții să plătească pentru greșelile voastre, pentru că de aia au murit tinerii la revoluție.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.