arsenie-boca-vs-stephen-hawking

Astrofizicianului britanic Stephen Hawking a confirmat că este ateu şi a argumentat că ştiinţa oferă “o explicaţie mult mai convingătoare” pentru originea Universului, precizând că miracolele religioase “nu sunt compatibile” cu faptele dovedite ştiinţific.

Nu am găsit un titlu de genul ăsta pe ziarele quality de la noi și am decis că e necesar, internetul nu poate lăsa să treacă așa ceva neobservat.

Există o legendă urbană pe la noi, printre memeurile cu Arsenie Boca și Dan Puric, cum că toate marile personalități cunoscute ale științei sunt niște persoane religioase și că dumnezeu nu exclude știința și invers. Prin urmare, citatele în care Einstein, Hawking, Asimov sau Sagan ne împărtășesc din înțelepciunea dumnezeiască abundă pe internet.

Doar că nu sunt adevărate. Există declarații clare, în memoriile lor sau în articole, în care oamenii explică foarte decent că doar nu au probleme cu religia, fiecare cu jucăria lui.

Ultimul care apare și o spune public e Hawking, care bănuiesc că nu dorește ca, după dispariția sa, să apară câteva declarații simpatice în care ne spune cum religia i-a îndrumat pașii spre știință.

Bine, tot el spune că extratereștrii nu pot coexista în același timp cu noi, dar asta este, nu putem fi toți perfecți.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.