Eu am o mare problemă. Având copkii mici, fac un miliard de poze cu ei, pentru că îmi sunt dragi și pentru că timpul trece mult prea repede și am nevoie să îl fixez undeva și să îl pot retrăi mental, când vreau eu.

Problema cu fotografiile digitale este că sunt foarte mari și, ce e mai important, suporturile pentru ele crapă. Crapă singure, mai exact. Am un CD cu poze de la nuntă care pur și simplu refuză să mai meargă. Nefiind folosit decât de maxim 4-5 ori în 9 ani, nezgâriat, nenimic. Pur și simplu se foutou.

Știu, soluția e un HDD mare, pe care să pui pozele.

Da, e ok să ai și așa ceva. Dar dacă crapă HDD-ul? Nu e de râs, anul ăsta am deținut 2 HDD-uri, Samsung ceva. Au crăpat amândouă după o săptămână de folosire, stau bine mersi în fundul unui sertar, mărturie a nervilor mei. Noroc că nu țineam pe ele decât filmele închiriate de la videoteca online pe unde mai filelistez.

Soluția?

Un sistem de backup online.

Aici aveam de ales între mai multe oferte.
Sugarsync, pe care îl folosește zoso și de care e foarte mulțumit, dar care pentru mine are o mare hibă. E scump. 50 USD 30 GB nu e chiar idealul meu în viață, încă nu am banii lui de mogul media.

Mai e și Dropbox, pe care îl folosesc să îmi țin ebookurile și pe care l-am sharuit pe aici, ca un fraier, ca să constat că băieții cu care îl sharuisem ștergeau relaxați din cărțile care nu le mai plăceau sau pe care le citiseră. Vorbind de să fii fraier de bun.

În fine, și la Dropbox e la fel de scump, ba chiar și mai scump decât Sugarsync, ceva gen 100 USD pe gigă, anual.

Skydrive de la Microsoft

Heh, back to the roots. Spre fericirea lui Tudor Galoș, Skydrive de la Microsoft îmi dă 57GB pentru 25 USD. Un preț foarte decent, gen 2 usd lunar pentru ditai halca de storage. Merită, pe moment, fiecare cent. Cel puțin pentru mine.

Ca o reverie, îmi amintesc cum acum câțiva ani spuneam că acest friendly google se va transforma într-un monstru insipid, identic cu microsoftul, în maxim 10 ani. M-am înșelat, a devenit asta mult mai devreme. Iar microsoftul încearcă să se redefinească.

[donateplus]

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.