Pornind de la articolul lui Add@work, despre ţepele date de firmele rromâneşti, articol în care, din câte înţeleg eu, se vorbeşte de marketonline şi Mugur Frunzetti, mi-am adus şi eu aminte de o ţeapă recentă, pe care a încasat-o Sebastian.

Eu şi Sebastian, acum 6 luni, am fost abordaţi de un ţuţuraş, pe numele său Radu Crişan, de la magazinul online myhardware.ro. Cu rugăminţi, că să îl ajutăm, că asociatul lui e prieten cu Sebastian, că să îi pune şi lui un banner ieftin, că suntem oameni, etc.

Punem bannerele, trece o lună, trece aproape şi a 2 a lună, alţi bani, nimic. Mailuri, telefoane, da, desigur, plătim, numai că Raluca (Raluca fiind nevasta ipochimenului, din câte înţeleg i se mai spune şi Untu, că aşa se semnează) are alte priorităţi şi ia foc când vine vorba de alte plăţi. De parcă mi se rupea mie de faptul că doamna Margarină Crişan ia foc. În fine, plăteşte cu chiu cu vai, iar la sfârşitul perioadei le-am scos bannerul şi la revedere.

Sebastian în schimb, nu s-a învăţat minte. A continuat colaborarea, deşi nu l-au plătit. În fiecare lună câr mâr cu banii, iar în ultima lună pur şi simplu nu a mai vrut să îi răspundă la telefon. Iar luna trecută, primesc mail:

Prin acest email va anunt ca impreuna cu sotia mea, Raluca CRISAN (Untu) am decis sa urmarim alte optiuni de cariera, vineri, 24.04.2009 finalizandu-se cea mai importanta tranzactie a Companiei Power Dreams SRL, si anume vanzarea pachetului majoritar detinut de mine catre ceilalti 2 asociati: Adrian CRISMARU si Petru BUTNICU.

Stiu ca aceasta veste va ia prin surprindere – multi dintre dumneavoastra nu va asteptati atat de repede la aceasta schimbare, dar, sunt convins ca cei doi actionari vor continua sa duca MyHardware.ro pe acelasi drum de crestere si stabilitate pentru a deveni cel mai puternic reper de tehnologie IT&C, asa cum este enuntat in obiectivele Companiei.

Pe aceasta cale va anunt ca noul Director General interimar este Adrian Radeanu (Directorul De Marketing) – care, conform Codului de Conduita preia atributiile Directorului General iar inlocuitorul Ralucai interimar va fi Adrian CRISMARU care, in acest sens, va prelua atributiile financiare ale acesteia, pana la desemnarea unui nou Director Financiar.

Normal, acelaşi mail îl primeşte şi Sebastian, că deh, spamul e normal în rromânia. Ăsta, relativ ofuscat, dă mail şi îl întreabă pe domnul Crişan MD PHD de bani. La care primeşte şi el mail:

Draga Sebi,

EU nu iti trimit nimic. Daca Compania va considera sa continue proiectul cu promo pe bloguri vei primi retroactiv suma restanta si va reincepe un contract (probabil de data asta chiar semnat).
……..
Eu doar am vandut niste actiuni, incheiat (cu succes zic eu) un proiect de business.

Sa auzim de bine.

Radu Crişan, Md, Phd

Încheiat cu succes un model de biznis. Hai, că lui Sebi avea să îi dea puţini bani, dar oare câtă ţeapă şi-au luat alţi furnizori, pe baza modelului de business al domnului PhdMD Radu Crisan de la myhardware.ro?
Da, aşa se desfăşoară măgăriile astea tip suveică. Cumpăr de la tine, nu îşi dau banii, vând mai departe, noua firmă nu îşi asumă obligaţiile financiare şi uite-aşa, toată lumea e fericită.

Na mă zoso, e cu suficiente nume şi suficient de pe faţă?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.