Dupa cum bine se stie, vechiul meu laptop a crapat prin decedarea placii wireless.

Avand in spate experienta vechiului Acer, caruia i-a crapat placa de baza de la un pumn bine aplicat, m-am gandit ca a crapat de la vreo apasare mai brutala pe taste, ca na, nu era cel mai bun laptop din lume si cand ma enervam, mai scapam un deget puternic peste enter sau backspace.

Asa ca m-am dus la service, sa mi-l repare, ca e mai ieftin sa repari o placa wireless decat una de baza.
Unde la service, surprizaaaa.

Placa mea de baza a crapat din cauza unui virus, trojan, nu stiu exact, virus care a binevoit sa distruga fizic ceva condensatori. Reparatia ma costa vreo 400 de lei.

Cum a ajuns virusul la mine, desi am si antivirus si firewall?
Extrem de simplu.


Copia de windows 7 care o aveam nu era…sa zicem chiar originala. Si daca windowsul era in regula, activatorul in schimb gemea de troieni. Mi-e groaza sa ma gandesc ca de pe laptopul ala am facut tranzactii online cu cardul, nu cu cardul, cu toate cardurile. Hai sa spunem ca la unde am tokenul e greu de spart, dar la celelalte, unde e pe bază de parolă … bucata de prajitura, vorba alora de la Cartoon Network.

Lucrurile astea ma fac cateodata sa realizez ca vremea haiduciei pe internet a trecut si ca e cazul sa revenim putin cu picioarele pe pamant. Deci, cat ma costa reparatia pe mine? Aproximativ 400 de lei. Cat costa un windows cu licenta? Tot cam 400 de lei. Iar daca as lua XP, favoritul meu, ar costa 300 de lei.
Un pret destul de mic ca sa nu am durerile de cap pe care le experimentez acum..

Cred ca problema mea si a multora este ca nu reusim sa scapam inca din capcana aia cu vai, ce scumpe sunt toate si noi suntem romani si nu putem cumpara de pe net.
Uite ca nu sunt chiar asa scumpe toate, uite ca deja putem cumpara de pe net cam de pe oriunde.
In fine, va tin la curent cu epopeea laptopului.

Articol scris pentru că sunt de acord cu mesajul campaniei antipiraterie.

Microsoft Romania lanseaza campania „Riscurile Pirateriei”, care isi propune sa informeze utilizatorii cu privire la efectele pirateriei software.

Daca aveti povesti personale cu software piratat, puteti participa la un concurs pe Facebook. Mai multe informatii, aici: .

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.