Aseară am fost la întâlnirea organizată de ARD (Alianța România Dreaptă) cu bloggerii din zonă. Prezenți piticu, subiectiv, petreanu, sutu, Ariel, câțiva bloggeri pe care nu îi cunosc și niște ciocănitori feminin-matusalemice, autoproclamate blogosfera de dreapta.

Se știu opțiunile mele politice, așa încât nu voi comenta absolut nimic despre ce s-a discutat, părându-mi-se corect ca dacă acolo nu am deschis gura și nu am comentat nimic, să nu comentez nici în absență. Prin urmare, voi relata strict ce mi-am notat în timpul discuției.

– Adrian Vidieanu a declarat că, din surse sigure, Crin Antonescu va mai fi președintele liberalilor maxim o săptămână. Părea foarte convins de ce spune.

– Am reținut din partea tuturor celor prezenți la discuție că ARD speră într-o guvernare alături de PNL, convinși fiind că orice guvernare USL e sortită eșecului, maxim până în primăvară.

– Vidieanu consideră UDM ca viitor partener de guvernare. Ca să citez, este o alianță naturală.

– S-a pus întrebarea De ce să mai credem în PDL, după tot ce ați făcut până acum? Cică să credem în Adrian Papahagi.

– Una din ciocănitorile din blogosfera de dreapta era extrem de iritată că pdl nu își face televiziune proprie, pentru a putea demonta minciunile propagandistice ale usl-ului.

– Blaga a declarat că împărțirea pe regiuni este obligatorie și va fi una din primele măsuri luate de ARD după preluarea puterii. Probabil de aceea și este UDMR viitor partener de guvernare, zice nota mea de subsol.

– ARD va crește salariul minim pe economie la 850 lei și va scădea cota unică de impozitare la 12%.

– Petreanu a întrebat de ce lucrurile acestea nu s-au întâmplat până acum. Răspunsul a fost Le facem bine cu forța. Sincer, nu am înțeles logica răspunsului, sorry.

– Vidieanu spune că a primit acordul confederațiilor patronale pentru a crește salariul minim pe economie.

– Vor apărea 115 000 locuri de muncă în 2013 și 400 000 locuri de muncă până în 2016

– În 2008, tăriceanu a lăsat pdl-ului datorii de 2 miliarde.

– Sutu a întrebat de ce în programul ARD nu sunt și propuneri reale, punctuale. I s-a răspuns că acelea se lansează mâine. După care a întrebat de ce nu vin cu niște răspunsuri la doleanțele rromânilor, la ceea ce vor ei. La care Aurelian Pavelescu i-a răspuns că rromânii nu știu ce vor și ARD le va spune de ce au ei nevoie cu adevărat. Până și Blaga a considerat, cu voce tare, că e o aroganță, moment în care eu m-am ridicat și am plecat acasă.

Cam atât.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.