iheartclujfeatured

Mă bag și eu ca tătarul la jefuit virgine moldovence în problema înființării asociației bloggerilor clujeni. Nu de alta, dar în Cluj am dragi prieteni și ar fi păcat să nu emit o opinie pe tema asta.

Răzvan spune că o asociație poate exista doar dacă bloggerii scriu constant și zilnic. Nu e neapărat adevărat. În primul rând, vorbim de Ardeal. Constant poate însemna și o dată pe săptămână, pentru că ia mult timp subiectului să se formeze.

Bine, râdem, glumim, dar o asociație profesională este utilă.
Până la a chibița pe chestii gen sunteți toți niște Vasile Manu în miniatură, care oricum vă ia la trafic, să ne aducem aminte că profesia de blogger nu există. Iar asimilarea unui blogger cu un jurnalist este oarecum forțată.

O asociație profesională poate lupta penntru drepturile celor ce o compun, fiind deja o personalitate juridică, cu statut și reprezentare. În acest moment, un blogger este complet neapărat în fața oricui, atunci când își expune opiniile în spațiul public. Nu există nici măcar acea minimă protecție a surselor în fața unui organ judiciar.

Eh, acest gen de asociație poate să dea bloggerilor o legitimitate, o existență în fața tuturor.
Lucru la care sigur nu s-au gândit micuții ardeleni, ocupați cu certurile lor micuțe.

Și nu, nu vorbesc să mă aflu în treabă. Împreună cu Manafu, ne-am gândit la asta de pe vremea când în Cluj încă nu ajunsese internetul. Nu am pus-o în practică, încă.

Dar poate în viitor.
Să dea startul Clujul.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.