Nu-i așa că ați auzit de Cristi Puiu? Cum nu ați auzit? Păi sunteți niște inculți, măi copii. El este mirificul autor al scenariilor de la Moartea și banii, Un cartuș de Kent și-un pachet de cafea și multe alte scenarii de rezonanță mondială. Hai mă, cum, nu ați auzit nici de filmele astea? Sunteți dublu de inculți.

Ce spune mirificul legat de trista moarte a lui Ilarion Ciobanu?

Din păcate, foarte multă autenticitate şi mult talent risipite în filme fără sens, în filme de-o prostie rară sau în filme de propagandă pur şi simplu.

Deci seria Ardelenilor, seria Comisarului Moldovan, Toate Pânzele Sus, Lumini si umbre, Iancu Jianul, Ecaterina Teodoroiu, Pe aici nu se trece, Nemuritorii, Mihai Viteazu, Baltagul, Columna, Răscoala, Setea, sunt niște filmulețe împuțite, care nu se ridică în nici un caz la nivelul reputatului film Un cartuș de kent și-un pachet de țigări.

Ilarion Ciobanu, moldoveanul care a învățat o Românie cum este un accent ardelenesc, omul respectat de o întreagă comunitate artistică, nu se ridică la nivelul unui puțoi cu școala la seral, care își dă și el cu părerea. Oare câtă lipsă de bun simț să ai, să faci asemenea declarații, când trupul lui Ilarion Ciobanu incă nu s-a răcit?

Nu am vrut să scriu despre moartea acestui om. Chiar m-a durut pierderea lui. Cu o zi înainte văzusem Toate pânzele sus și îi remarcasem prezența puternică. Cu o zi înainte parcă, fusese pe nuștiuce program unul din filmele din seria ardelenilor. Alt film pe care Ilarion Ciobanu îl completează impecabil.

Toate sunt filme văzute și revăzute de mine de X ori. Mi-au bucurat copilăria, adolescența și acum îmi relaxează bătrânețile.

Oare cine a văzut filmul Un cartuș de kent? Sau, dacă l-a văzut cineva, cine l-a văzut de 2 ori? Sau, cine știe cum arată Cristi Puiu la față?
Nu de alta, dar aș vrea să știu pe cine scuip când îl întâlnesc.

Inspirat de VisUrât.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.