Camera este mica, încarcerată de pereti cafenii, cu muchii disipate in semiobscuritate. Ma simt infrigurat si transpir picaturi reci de febrilitate, de fiecare data cand imi lipesc spatele gol de zid.

Si privesc in fata, cu ochii aproape inchisi, spre fereastra de cioburi lipite intr-un cadran de lemn jupuit. Strang pleoapele, incordez pometii, irisul se scufunda treptat intr-o ceasca de cafea râncedă. Peretii laterali se alungesc in ușurătatea vederii periferice si cioburile luminate se indeparteaza, se gudură in entităti punctiforme de micime ludică. Imi preling pielea transpirată pe igrasia răsărită dintr-un petic de musama franjurată. Si o brazdez cu taisul omoplaților, pana cand parchetul subred freamata sub apasarea coccisului.

Peretii laterali s-au alungit si in departarea infinita isi pierd paralelismul, lipindu-se intr-o singura entitate punctiforma, cu o exalațiune fotonica tot mai ostâmpită. Ca un felinar cu geam afumat, ce-si arde ultimii aburi, uitat pe tavanul unui tunel forjat spre inima aisbergului de păcură. Iar acum se stinge; am inchis ochii si conspectez prozaismul naturii moarte prin prisma amintirilor vii.

Sunt inconjurat de kitschuri din gips si rumegus acoperit cu praf cimentat. Le simt mirosul de lac invechit, urină de pisică si cârpă umedă aruncată pe podeaua unei debarale părăsite. Lemn de nuc spintecat sub lama toporului, modelat in căluti crăpati de coasa ruginită a timpului. Plușuri îmbâcsite cu salivă, ruj si lacrimi, cu priviri de cadavru profanat, aruncate prin nasturii sparti.

Lumanari multicolore, topite in forme dizgrațioase la căpătâiul iepurilor nimfomani cu botic imbibat in scuipat de hienide. Milieuri strambe, pestrițate cu stigmate galbene, soioase si vechi, pictate peste modelul mutilat de judecăti prizărite si neindemanare. Geamanul avortat al Turnului Eiffel, mazgalit pe un placaj cu iz de targ janghinos si apă de canal parizian, imbuteliată cu multă maladresă intr-un bidon Vittel fără garnitură.

Cămăsi decorate cu aripi de muste alterate ce si-au prins urechile in epoleții de mustar intarit. Si clovnul cu arc vârât in cur, ce iti hăituieste sufletul cu zâmbetul molestator de armasar turbat si ochii lui Basedow, infipti in craniul de diavol exorcizat pe cenusa crucii din Golgota.

Pleoapele turtite in ciolănimea pometilor vibreaza cu puls neregulat, slobozind primul strop de sare amară, spre stuful perciunilor. Darul vederii mi-a plafonat simtul estetic, servindu-mi acelasi meniu de orori inabusite in crematoriul camerei mici, cu pereti cafenii. Le-am devorat carcasele goale de ieftinătati rebutate, le-am lins mediocritatea leșietică, varsata in contururi insuficient umplute.

Cu ochii inchisi, le caut aura; vreau sa schimb meniul si sa le halesc plăpandul neprihănit al segnetei ascunse in banalitatea oricarui obiect. Peretii laterali s-au retractat, mascandu-si muchiile in semiobscuritatea incipientă. Imi durific gambele si imping opintit in calcaiele amortite, gadilate de furnici. Omoplatii prăvălesc brazdele de igrasie spre tavanul scorojit. Pe piciorul zulufat de lemn nădusit se inaltă vaza ingustă si lungă, zoită de spumegarea aurie a cioburilor lipite. Lumina rătăceste in polcute mute printre mumiile trandafirilor incastrati de gura strâmtă.

Contractiunea longitudinala a peretilor dilată cioburile ferestrei intr-o divergență absurd de agresivă. Trandafirii morti isi hidrateaza petalele intr-un val clocotit de jubilatiune si incandescenta. Sunt inhalat in oceanul de emanatie fotonică exhaustivă, sorbit in aurul topit, de pe țărmul Soarelui.

Nutrită din angoasa amintirilor, segneta vazei s-a umflat intr-un bulgaras jucaus de plutoniu. In ziua achizitionarii, mi-am schingiuit ochii in aceeasi lumină orbitoare a iadului lichefiat, revărsat peste Gradina Edenului. Pâlcul furibund de raze văratice transpune pavajul uleios al bazarului intr-un fragment de turlă aurită, inecată in soarele spoit pe orizont.

Barbosii cu dinti mari si rari isi agita proeminenta osoasă, extirpată din gat si imi coșcovesc timpanul cu descantecele adulatiei de trampă. Incerc sa ii evit si sa-mi ascund auzul printre ciocnirile atomice din prafu mestecat redundant sub labutele pisocilor ahtiati după taraba cu peste stricat. Sunt obligat sa ii evit, să mă ascund. Atunci cand mă simte slăbit, limba lingusitoare a bărbosilor imi incarcă halima camerei cu noi forme hidoase de kitsch emailat. Caut ceva diferit, special, demn de o zvâcníre augustă a nucleilor imbătati cu romantism.

Imi ascund auzul si ochii, pana reusesc sa ii agat in rochia vaporoasă, animată de doua cuie picurate prin sfarcul frivolitătii. Are fibre fine din crep, in si georgette, umerii masati sub trandafiri din satin, prelungiti intr-o tesătură damasc peste coapsele umezite de transpiratia rece.

Fesele umezite prâsnesc ca o menghină veche in care s-au strivit priviri pofticioase si străfulgerări de erotism manjit pe cioburi de faianță. Vreau sa ii deslusesc absconzitatea pitită sub in stăveziu si ațe de mătase, prelinse peste îmbujorarea rectului. Viforul lunatic imi striveste gatul intre pulpele cu iz de uleiuri sălbatice incinse. Si in pozitia de capilaris captivus, o urmez departe de bazarul barbosilor cu ochi scânteietori, departe de kitsch si email presărat cu păr de pisoc; pana sub asternuturile lesinate sub pielea-i tremurandă de Afrodită venită de goană.

Ne intrepătrundem prin porii lărgiti sub debitul de emanatii concupiscente. Si ne slobozim plăcerile carnale, dansand in hora demonilor torturati cu tălpile goale, pe plita din lapte si miere fierbinte. E un dans masochist, intretinut de mirosul dracilor fripti, de urlete orgasmice si de șuieratul bancnotelor pasate pe noptieră. M-am intors in bazarul sclipitor. Cu remunerația anterior dobandita am reusit achizitionarea vazei cu segnetă divină. Cadoul de Valentine’s pentru iubita ce-mi imparte camera mică, încarcerată de pereti cafenii.

 

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.