Tibichi-presedinte-cnas

Soacră-mea e constănțeancă, ca și minunata zână care îmi împodobește fiecare zi a vieții, și anume fie-sa. Dintr-o întâmplare plină de fericire sufletească, soacră-mea îmi binecuvântează cu prezența, zilele astea, umilu-mi acoperiș.
Tot soacră-mea, acum vreo 2 ani, a suferit un atac cerebral, prin urmare ia niște medicamente foarte funky, gen o cutie costă vreo 600 de lei. Norocul ei este că le ia compensate și plătește cam 100 de lei pe cutie. Unul din nemernicii asistați social de-ai lui băsescu, care a plătit asigurări sociale doar vreo 40 de ani.

În fine, acum 2 zile îmi dă rețeta de medicamente, să marșez până la o farmacie de cartier, să îi iau medicamentele.
Surpriză.
Nici o farmacie din București nu primește rețete compennsate din Constanța sau din orice alt județ, altul decât București sau Ilfov. Pentru că, nu-i așa, nu au semnate contracte cu casele județene de asigurări din zonele respective.

Foarte haios, ești condamnat să mori în localitatea de domiciliu sau, dacă nu vrei să mori, să îți cumperi medicamentele la preț întreg. Pentru că tu, toată viața, ai plătit asigurări regiunii autonome Dobrogea, nu statului român.

Teatrul absurdului. Nu se poate ca farmaciile să aibă un contract cu CNAS și ulterior, dacă tot sunt împărțite zonal, să se regleze între ele. De ce ar putea fi simplu, când ar putea fi complicat și distructiv chiar pentru cei în slujba cărora sunt angajați agaricii ăștia.

Sau uneori mortal.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.