instalator

O caracteristică de bază a meseriașilor români este denigrarea celor care au făcut ceva înaintea lor. Trebuie să îți repare tabloul de siguranțe? Un cârpaci nenorocit, domnu’, păi așa se face treaba? Trebuie să îți sudeze o poartă? Vai, păi așa se sudează? De aia s-a rupt, că e plină lumea de nepricepuți, domle.

La fel a stat problema și când a trebuit să îl chemăm pe instalator să îmi monteze hidroforul numărul 2. Numărul 1 l-am montat eu, dar la al 2 lea am decis că mai bine plătesc pe cineva, decât să mă bag iar în puțul ăla nenorocit.

Așa că vine instalatorul, intră acolo, se uită puțin, se scarpină în cap, după care decretează:

– Domnule, cine a lucrat aici înainte și-a bătut joc de dumneavoastră.

Normal, știind că eu lucrasem înainte, la montat hidroforul, am zis că e clar, e vorba de ce am făcut eu pe acolo. Dar am vrut să fiu sigur și am întrebat:

– Adică ce e în neregulă?
– Păi ăsta e montaj? Așa se fac racordurile? Vedeți cum sunt puse țevile astea? Trebuiau puse altfel. Și aici trebuia pus un robinet de trecere. Și un filtru de nuștiucare. Trebuia să fie cădere pentru admisie, nu cum e acum. Vă zic eu, bătaie de joc, v-a luat banii degeaba.

La care proprietarul, cu voce albă:

– Dumneata ai făcut montajul, când am făcut casa. Și nu a fost deloc ieftin…

Tăcerea jenantă de acolo nu s-a risipit nici acum.

Dacă mai vreți povești cu meșteri, vă recomand să urmăriți povestea renovării de la tvdece.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.