Poate ați citit zilele acestea că la CERN s-a descoperit că neutrinii au o viteză mai mare decât viteza luminii. Descoperire care, dacă se confirmă și din alte surse, practic schimbă tot ce înseamnă fizică după Einstein, viteza luminii nemaifiind constanta universală, de unde poate deriva și că tot restul discuțiilor teoretice gen această viteză poate fi atinsă în vid doar de obiectele fără masă, pot deveni nule și neavenite. Desigur, poate e o greșeală și e numai o discuție, deși doar neutrinii în sine sunt niște particule uimitoare.

În fine, nu asta e ideea, ci alta.
Am citit asta acum vreo 2 zile cred, pe irealitatea parcă. Mi s-a părut interesant, așa că am vrut să citesc și comentariile, să văd ce părere au și alții despre un asemenea eveniment. Care a fost primul comentariu citit?


Este o clară dovadă a existenței lui dumnezeu. Trebuie sa fii orb și să nu vezi puterea lui, care face și desface totul
.

Consternat e puțin spus. Înțeleg, ești religios, îți place să te joci cu păpuși și să crezi în prietenul nostru invizibil Hesus. E ok. Dar de ce nu rămâi la jucăriile, crucile și temenelele tale? De ce nu îți vezi de treaba ta de om credincios și plin de evlavie? De ce te amesteci în viața celorlalți, intoxicând-o cu mizeriile tale? Câți atei vin într-o biserică, încercând sa vă explice că sunteți cu un neuron în minus? Nici unul? Păi atunci…

De ce nu ne lași în pace, băh ortodoxule?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.