Pentru orice conducător auto, inamicul public numărul 1 e poliția. Pentru că miliția rutieră nu are rol preventiv, așa cum ar trebui să aibă într-o societate civilizată, ci are rol coercitiv și de strângere a amenzilor.

Prin urmare, ar trebui să existe o solidaritate de breaslă între coducătorii auto. Care să se manifeste de exemplu, pe hârtoapele naționale numite drumuri.

Mai precis, dacă vezi poliția și nu te-a prins cu nimic, mergi mai departe și le dai flashuri celorlalți traficanție de viață la noroc pe șosele. Ca resppectivi să știe că, undeva în față, într-un final de pantă, într-un boschete sau după o casă, stă ascuns un polițist, gata să te ia la cea mai mică greșeală.

Se pare că nu se face chestia asta.
Zilele trecute am fost prin țară, am mers în total vreo 2000 de kilometri și am încasat o amendă. Total aiurea, în afara localității, într-o zonă cu un amărât de indicator cu limită de 70, indicator care ține 20 de metri, într-o curbă largă.

Practic, nu ai timp să frânezi suficient de rapid, ca să poți urma indicația. Nu ai cum.
Desigur, la 30 de metri de indicator, un polițist triumfător m-a tras pe dreapta și mi-a dat amendă de 160 de lei și 2 puncte.

Pentru că nimeni, DAR NIMENI, nu a dat vreun flash gen atenție, poliția.

Cineva pe facebook mi-a explicat că de când șoferii adevărați și-au luat stații, nu se mai dau flashuri. Probabil ca să nu mai deranjăm, nu?
Iar când toți vor avea stații, ce o să facem, o să înălțăm zmee de hârtie?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.