deget

Acel plan de asistență finaciară însemna o linie de credit și de monedă fizică, linie de credit necesară plăților din uriașul sistem de stat al Greciei. Adică salarii grotesc de mari, pensii și divese stipendii angajate de stat, pentru bugetari.

Ce înseamnă oprirea acelei linii de credit?
Fizic înseamnă că nu vor mai exista intrări de euro în țară iar Greciei i se va refuza dreptul de a tipări moneda națională, adică euro.

Practic, grecii nu vor mai avea cu ce să plătească pensii și altele. Prin urmare, ce se va întâmpla? Cele mai optimiste previziuni sunt că rușii și chinezii vor turna bani, euro și dolari, în conturile grecești, în schimbul unor mici insule, care vor fi transformate în baze militare.

Pesimiștii spun că, din vara aceasta, grecii se vor reîntoarce la drahmă și că deja noile drahme sunt tipărite și așteaptă reconversia din bancomate.
Un scenariu destul de ușor acceptabil, dacă ne gândim la referendumul de peste 2 săptămâni, care referendum va legaliza ieșirea Greciei din zona euro.

Una peste alta, eu plec anul ăsta la mamaia sau la bulgari.
Și îmi țin banii în dolari.

Ceea ce vă doresc și vouă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.