Dacă ai o firmă în rromânia, tu de fapt muncești zi și noapte pentru statul rromân. Am un prieten care avea firmă de imobiliare. La final de lună, peste cât făcea el, practic trebuia să mai aducă de-acasă 25% ca să poată plăti toate angaralele pe care îl punea minunea de stat să le plătească. A închis firma, iar ca urmare trebuie să plătească în plus 2000 lei amendă că nu a anunțat din timp că o închide. Vis.

La fel se întâmplă și în cazul salariului, dacă stai să calculezi, desigur, un calcul oarecum estimativ.
Dacă aș avea salariul de 2.800 lei (mulțumesc domnului, nu îl am) aș plăti statului, anual, contribuţii şi taxe de 30.000 lei. Cum? Pentru ca eu să primesc un salariu de 2.800 lei lunar, angajatorul plăteşte statului încă 2.000 lei lunar drept contribuţii sociale şi taxe. Deci, cheltuiala lui totală lunară pentru a plăti un salariu de 2.800 lei net lunar este de 4.800 lei. Anual plătește onor statului aproximativ 24.000 lei. CÂnd voi ieși la shopping cu cei 2.800 lei voi mai mai lăsa statului, ca TVA, încă aproape un sfert din bani, adică 6.000 lei anual. Nu mai fac calculul cât plătesc accize și taxe de drum de prin benzină, că mi se urcă sângele la cap.

Știți că dacă ăia de la RMGC nu poluează mediul cu cianuri și nu fură aurul pământului, rămâne acuzația că nu plătesc suficient statului rromân, în contribuții. Uitați-vă puțin câte contribuții se plătesc și câți bani încasează de fapt statul.
Așa, ca idee.
Și tot ca idee, unde turnul lui Patrocle se duc toți banii ăștia?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.