descoperirea apei calde

Citeam astăzi la Vali despre câteva vorbe ale Oliviei Steer, simțind în suflet un mare regret că, într-un mod sadic, articolul meu despre vaccinuri ar putea fi asimilat cu asemenea tâmpenii. Motiv pentru care era cât pe ce să îl șterg. Noroc că nu sunt jurnalist și am curajul de a-mi asuma peste timp opiniile. Altceva m-a marcat, citind mizeria aia:

Reporter: Și dacă nu are mama lapte?.

Olivia Steeer: Nu există așa ceva. Laptele de mamă este secreția iubirii. Atunci când îți iubești copilul și-l ții în brațe, laptele începe să se producă. Nu există mamă care să nu aibă lapte, dacă-și iubește copilul, dacă l-a dorit și îi dorește tot binele din lume.”

Mama mea nu a avut voie să facă copii. Punct. Din motive de sănătate. Strict interzis. Dar și-a dorit atât de mult să aibă copii, încât nu i-a păsat de asta și a făcut. Trei, chiar. Rezultatul? Miopie enormă, probleme grave de sănătate, agravate si mai mult cu vârsta. Sper doar că știe că, așa cum suntem noi, ciufuți și câteodată foarte imbecili, o iubim toți enorm și îi suntem recunoscători pentru că există și existăm.

Ideea e alta.
Noi, cei trei frați, nu am fost alăptați decât câteva zile. Pentru că pur și simplu nu a avut lactație. Indiferent de cât chin a fost.

Ziceți-mi voi, cum îi explic eu acum mamei că, de fapt, Olivia Steer a zis că mama nu ne-a iubit și nu ne-a dorit deloc, mărturie fiind lipsa laptelui matern? Cum? Cum să trec eu peste aceasta descoperire, peste această validare a unei copilării nefericite?

Cum??

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.