Săptămâna trecută, după vreo 4 ani, am mers pentru prima dată cu metroul. Un pas mare pentru mine, care aproape sufeream de claustrofobie la auzul ideii de a merge cu transportul în comun.

Așa că, tot săptămâna trecută, am decis că e cazul să merg și cu autobuzul, să văd, mor, nu mor, leșin de la transpirație sau alte chestii de care e plin internetul?

Să vedeți fază, nu am murit. Sunt viu și nevătămat, am fost cu 135-ul până pe Stephy the Great, m-am și întors, ba chiar am impresia că am mers mai repede decât dacă foloseam mașina proprie, nemaivorbind de faptul că parcam eu fordul la perla fix într-o grădină ceva. Plus că m-a costat mult mai puțin.

Iar vorbind de cost.
Am descoperit o super chestie. La RATB poți plăti, țineți-vă bine, PRIN SMS. Cumperi fain frumos, prin sms, un abonament de o zi și nu ai treabă cu nimic. Mai țineți minte situațiile alea, când nu găsești chioșc de bilete, dar pe controlor nu îl interesează? Sau atunci când vezi autobuzul, bagi un sprint demn de Carl Lewis, după care te urci în autobuz fără bilet, pentru că nu ai timp să îți cumperi, iar controlorul te ia la marele fix? Sau pur și simplu, când nu ai bani cash la tine?

Eu am trecut prin toate, le-am făcut și le-am pățit. De fapt, din cauza fugii după un 123, mi-am rupt un mușchi la picior, de am ditai gaura. Sexy, dar totuși gaură. De atunci mi-am jurat că în viața mea nu voi mai alerga după autobuz.

Cert e că asta cu SMS-ul mi se pare o idee genială. Nu tu card, cartelă, știți, nu merge cardul să îmi ia creditul, știți mi-am uitat abonamentul acasă etc.
Simplu și elegant. Și costă doar 9.6 lei adică fix cît un abonament de-o zi luat de la ghișeu, că e de fapt același lucru, doar că mult mai simplu. Însă economisești timp și nervi. Tot ce trebuie să faci este să trimiți “A” la numărul 7456. Eu mi l-am salvat în telefon, ca să-l am la îndemână dacă mai am nevoie vreodată.

Știți ce mi s-ar părea și mai genial? Să poți să îți încarci abonamentul sau cardul tot prin SMS. Iarăși simplu, iarăși elegant, fără coadă la chioșcul de bilete, fără casiere blazate, fără amenzi.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.